Läget i lagen inför derbyt

Björklöven saknar fem spelare inför derbyt, Skellefteå saknar två, men annars är det fullt lag som gäller för SHL-kvartsfinalisten från i våras.

Björklöven kommer alltså till spel utan Jonas Emmerdahl, Axel Ottosson, Isak Stenlund-Ädelgran, Emil Wikström, Tobias Hage och Cody Murphy. Det innebär att laget med största trolighet kommer att se ut som på torsdagens träning.

Se träningsrapport här. Dock är det klart att Björklöven ställer Adam Werner i målet samt för första gången kommer att gå ned på tre backpar. Sett till träningarna och matcherna på slutet är det Stefan Andersson och Adam Berglin som bänkas.

- Det är ett mycket bra lag vi möter. Ett topplag i SHL men vi ska bjuda bra motstånd. Vi har bra spelare vi också. Det är derby och då är det inte svårt att ladda rejält. Även när det är träningsmatch gäller det allt. Det gäller att spela enkelt och rakt, säger Björklövens assisterande tränare Jesper Jäger till kollega Johnsson.

Skellefteå kommer till spel utan Johan Alm och med Bud Holloway som ett osäkert kort. Spelar Holloway så gör han det med Matt Andersson och Joakim Lindström rapporterar Berth Robertsson till norran.

Laget i grunden rapporteras att se ut som senast då Skellefteå förlorade med 0-1 efter förlängning mot Mora.

Målvakt: Gustaf Lindvall (Joni Ortio)

Förstafemma: Mark Katic, Morgan Ellis – Tim Söderlund, Matt Anderson, Joakim Lindström

Andrafemma: Michael Kostka, Jonathan Pudas – Oscar Möller, Pär Lindholm, Jesper Olofsson

Tredjefemma: Djuse, Berglund – Henrik Hetta, Adam Pettersson, Pontus Petterström

Fjärdekedja: Andreas Wingerli, Linus Lindström, Sebastian Ohlsson

13:e forward: Simon Krekula

Sjundeback: Anton Danielsson

Skellefteå AIK rapporterade på torsdagen om att det endast var ett par hundra biljetter kvar till norrans hockeyblogg. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>