Ordning och reda!

Lennart Holmlund ger sig idag in i eftervalsdebatten. Inte en dag för tidigt. De framgångsrika kommun- och landstingspolitker som partiet har måste ta mer plats i diskussionen kring partiets framtid. Inte minst när partiledningen genom avgångskravet nu öppnat upp fältet i 6-8 månader framåt för mediespekulationer om vem som ska få vilka uppdrag.

Jag delar Lennart Holmlund och partistyrelseledamoten Erik Bergkvists syn på det som nu händer. Det är varken värdigt eller särskilt smart att vi har en situation där fokus hamnar på personer istället för politik. Både i medgång och motgång krävs ordning. Som jag skrivit tidigare så tillhör jag dem som anser att partiledningen i stridens hetta ändå tog beslut som verkade sunda. I efterhand kan man alltid peka på mängder av misstag men det troliga är trots allt att vi straffas för en förd politik som går 20-30 år tillbaka. Åtminstone kan vi se en nedåtgående trend så långt tillbaka.

Socialdemokraterna har gjort ett uselt valresultat och det måste få konsekvenser. Men det får inte på något sätt skymma en ordentlig genomgång av vår politik. Det förtjänar partiets gräsrötter som slitit dag ut och dag in ute på fältet.

Det Holmlund föreslår i sitt inlägg är inga nyheter. Snarare att partiet återtar sin trovärdighet i kampen mot arbetslösheten och att plånbokens tjocklek inte ska styra tillgången till välfärd. Det är en utmärkt utgångspunkt för fortsatta diskussioner om medlen som ska användas.

Det viktiga är att vi åstadkommer resultat och det finns mängder av duktiga landstings- och kommunpolitiker i vårt land som kan berätta om detta. För att inte nämna alla duktiga fackliga företrädare som kan berätta om hur det är att stå där i frontlinjen i försvar för medlemmarna. Det är dessa berättelser och medborgarnas upplevelser som måste synas mer i eftervalsdebatten!

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se