Kongressrapport 2 – Juholts tal

Dag 2 på kongressen har börjat. Idag förbereder sig Västerbottens delegater för att diskutera vår politik. Jag kommer att försöka vidarförmedla de inkomna synpunkterna från umeå arbetarekommuns medlemmar till de i vår delegation som ansvarar för denna diskussion.

Juholt höll för en tag sedan sitt första tal som ny partiordförande. Det var ett starkt tal och en hälsning att nu ska vi ta tag i orättvisorna i samhället. Juholt gick till frontalangrepp mot marknadstänkandet, det måste bli slut med roffarekonomin i samhället. Istället ska vi avskaffa barnfattigdomen,införa bra villkor för personalen i offentlig sektor utifrån ett medborgarperspektiv med mera och använda kulturpolitiken som en hävstång för detta. En stor genomgång av pensionssystemet utlovades. Accepterar inte alliansen bra arbetsmiljö så alla orkar arbeta till pensionen och att alla får god pension efter avslutat arbetsliv, så välkommen till valrörelsen 2014.

Inspelen var många. Spekulationsekonomin ska exempelvis stävjas, "den flygande holländaren i cyberspace" som Juholt kallade banker och finansiella institutioner ska inte vara frikopplade.Privatiseringsvågen som sköljer över oss och gör oss till kund istället för medborgare måste stoppas.

Stämningen är god här på kongressen. Nu fortsätter diskussionerna.

 

Etiketter: ,

En kommentar

  1. Anki

    Kan du nu påverka Juholt att välja ”Paggan” till ekonomisk-politisk talesman, då har vi en bra grund för framgång, eller vad tycker du?
    Hoppas du har det trevligt ikväll!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se