Ungdomsjobb!!!

Idag finns Socialdemokraterna i Umeå utanför ett tiotal köpcentrum i Umeå. Vi berättar mer om vår satsning på ungdomsjobb som vi gör i kommunen. Nu i september börjar satsningen för att få 200 ungdomar i jobb under oktober 2011 till maj 2012. Vi satsar totalt 80 miljoner kronor från kommunens sida.

Statens ansvar för att se till att ungdomar har arbete och utbildning har inte fullgjorts. Regeringen måste se till att utvecklingen vänds men den politik som hitills förts har inte gett resultat, det kan alla hålla med om. 70% av arbetsmarknadsutbildningarna har skurits ned, komvuxplatserna avrustats, 97% av arbetspraktikplatserna är borta och kvar står ungdomarna utan jobb. Och utan a-kassa för den delen, då det blivit för dyrt att gå med.

Att förlita sig på marknaden som universallösning har inte fungerat. Bara det faktum att man enligt reglerna måste vänta 3 månader(det sk aktivitetsförbudet) innan åtgärds sätts in av arbetsförmedlingen till en arbetslös är ett stort problem. Självklart ska åtgärder sättas in från dag 1 utifrån varje persons individuella behov.

Etiketter:

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se