Meningslöst utspel

Folkpartiet går ut och vill begränsa riskkapitalbolag inom skolsektorn genom att lagstifta om långsiktigt ägande. Ett bra förslag men ett tämligen meningslöst utspel då övriga partier i regeringen inte är intresserad av detta. Annie Lööf(c) anser till och med att det behövs fler riskkapitalbolag inom välfärdssektorn. Övriga partier talar om att man ska se till kvalitet.

Men vem tror på fullt allvar att skolinspektionen någonsin kommer erhålla de massiva resurser av regeringen som krävs för att bevaka kvaliteten? Skolministern Jan Björklund, tror ju inte ens själv på den lösningen!

Socialdemokraterna har föreslagit att kommunerna ska få mer inflytande över utvecklingen. Vi anser att kommunerna själva ska få bestämma om man vill upphandla av vinstdrivande företag eller av icke-vinstdrivande aktörer. Det är en sund inställning och som regeringen bör ansluta sig till. Regeringen bör släppa de ideologiska skygglapparna och se till det bästa för våra barn och ungdomar.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

RSS Nytt från vk.se