Umeå och integriteten

Gårdagens avslöjande om kommunens tester för att bedöma arbetsförmåga(här, här och här) sätter fingret på en mycket större utveckling.

Detta är som chefredaktör Ola Nordebo påpekar i sin ledare en samhällelig trend som breder ut sig med att tillrättalägga våra medmänniskor. Det är risk att vi alla själva blir en del av detta då vällovliga syften medvetet eller omedvetet går över i att tulla på den personliga integriteten.

I detta fall har vi en situation där frågor av klart kränkande natur som hur fast avföring man har, sexliv och om man går i kyrkan tillämpas gentemot personer som befinner sig i en pressad situation där man är tvungen att delta i rehabilitering för att inte riskera att förlora jobbet. Som utomstående är det lätt att tycka att detta tangerar alla etiska principer.

Men vi kan göra en insats här och titta brett på hur vi agerar för att hindra en sådan utveckling. Umeå kommun bör genomlysas ur ett integritetsperspektiv för att se över och synliggöra strukturer som påverkar den personliga integriteten. Det kan handla om både informationssäkerhet men också på vilket sätt kommunen agerar storebror mot såväl anställda som medborgare.

Det är dags att börja driva detta.

 

 

Etiketter:

En kommentar

  1. kommunanställd

    Det mest skrämmande är ju att de fackliga organisationerna under MYCKET lång tid har påtalat detta.

    Varför görs inget förän media får nys om saken? Varför backar personaldirektören först när hon får frågor från VK, när hon inför de fackliga organisationerna kraftigt försvarat saken under långvarig tid? Hur ser du som arbetgivare på det?

    Jag förutsätter att Socialdemokraterna i och med detta anser att personaldirektören har förbrukat sitt förtroende. Allt annat än hennes avgång är en skandal som kommer falla tillbaka på samtliga politiska partier i fullmäktige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se