Mediakritik

Jag slutar aldrig förundras över den dåliga respekt man möts av i media emellanåt.

I det här fallet har jag i två månader försökt få svar från SVT varför man i Aktuellts sändning presenterar som jag ser det felaktiga uppgifter om Umeå arbetarekommuns politiska ställningstagande i en fråga. Jag har begärt rättelse och sedan efterfrågat åtminstone en kommentar hur man ser på mina synpunkter. Ingen reaktion. Inte ens ett svar.

Det finns ett stort problem i dagens Sverige med media som aldrig tar något ansvar för när det blir fel eller bemöter synpunkter. Och det måste man kunna föra en debatt om då det handlar om saklighet, särskilt när det gäller nyhetssändningar. Jag trodde i min enfald att SVT som public service företrädare hade aningen högre krav på sig.

Ingen har rätt att ifrågasätta SVT:s grundlagsskyddade yttrandefrihet. Och det är inte heller vad detta handlar om. Men vem agerar när det blir fel?

Principiellt är detta en fråga för riksdag och regering som beviljar sändningstillstånd. Om inte sändningar bedrivs sakligt enligt sändningstillståndet så undrar jag på hur man ser på att public service inte ens kommenterar upplysningar från tv-licensbetalarna om att det blivit fel?

2 kommentarer

  1. Sven Loft

    Nu tycker jag du brusar upp dig lite väl mycket. Hota om dra in sändningstillstånd när vi inte ens vet om några felaktigheter har skett. Det är ju bara du som påstår det. Tycker SVT sköter sig mycket bra, klanka inte på dom! Du är väl sosse ändå.
    Jag tycker ni umeåpolitiker ska hålla på med mindre interndiskussioner som det framgår i diverse medier och lyssna mer på folket. Sluta censurera – både tunnlar och medier!

  2. Andreas Lundgren

    Svar till Sven Loft (2012-12-10 15:45)
    SVT sköter sig mycket bra därför man blir förvånad att de inte återkopplade. Fick mejl idag av Eva Hamilton vd, efter påstötning som förklarade att detta inte hör till vanligheterna och mitt mejl fallit mellan stolarna. Eva Landahl, chef för aktuellt har också kontaktat mig för att gå igenom vad som sades och inte sades i sändningen. Bra och förtroendeingivande agerande av Eva och Eva. Jag skällde på SVT men nu ska jag ge beröm också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se