Obligatoriskt gymnasium

Stefan Löfven och Ibrahim Baylan lanserar idag förslaget om obligatoriskt gymnasium. Det är helt rätt tänkt. Det är helt enkelt inte försvarbart att sveriges ungdomar slås ut i tidig ålder från arbetsmarknaden för att man saknar gymnasiekompetens.

Höjs skolåldern till 18 år ställer det också krav på ökad kvalitet i skolan så alla barn har en trygg och bra studiemiljö. Detta är vår väg framåt. Vi ska höja vår kompetens och konkurrera med kunskap och innovationer. Det leder till att vi kan upprätta hålla en välfärd för alla och ge alla möjlighet till ett drägligt liv.

Den andra vägen förespråkar tyvärr Moderaterna. Man vill ha en större låglönemarknad. Det är en väg som försvagar Sverige. Skattekraften minskar och välfärden slås sönder, Fredrik Reinfelt beskrev just denna inriktning i Davos nyligen som en lösning på arbetslösheten. Det är en återvändsgränd som gör oss bara fattigare och leder till sämre sjukvård, skola och omsorg:

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kategorier
Arkiv
RSS Nytt från vk.se
  • Ett fel har uppstått, vilket troligen innebär att flödet är nere. Försök på nytt senare.