Vad menar Kerr?

Veronika Kerr(kd) menar på sin blogg att jag inte refererar till rätt siffror gällande kvinnohistoriskt museum. Jag måste be Kerr skilja på budgetposterna här.

Kommunfullmäktige har beviljat kvinnohistoriska museét en driftskostnad på 2,5 miljoner år 2014 och 8 miljoner år 2015. Detta har inte ändrats och efter den måste verksamheten rätta sina kostnader. Så enkelt är det.

Till detta tillkommer kallhyran som ligger utanför driftsbudgeten. Kostnaden för kallhyran är beroende på kommunens hyra för ytorna i kulturväven, inte heller detta är en nyhet. Att hänvisa till att driften kraftigt ökat till 11 miljoner för kvinnohistoriska muséet är således inte korrekt. Kommunfullmäktiges beslut gäller tills annat är beslutat, ingenting annat.

En kommentar

  1. Urban Bengtson, idékonsult

    Det är bra att det blir information om budgeten för Kvinnohistorisk museum och att ni politiker öppet diskuterar detta.

    Annat är det för Nannabadplanerna. När Badutredningen kom 2005/2006 och det var kommunen som skulle bygga, då var det viktigt med budget och innehåll med verksamhetsbeskrivning samt öppenhet med debatt och beslut i kommunfullmäktige.

    Och först därefter kunde det bli tal om byggnadslovsprövning och sedan upphandling av byggnationen.

    För Lerstenen m fl när de hade uppdraget visste allmänhet och politiker vad skattekostnaden i bidrag skulle bli, 22 mkr/år +- 2,5 och i 25 år. Allt annat stod de privata aktörerna för och skulle också betala för tomten, kring 50-75 mkr.

    Nu när Umeå kommun sköter planering för byggande och ägande, då finns ingen budget, den ska nu hemlighållas (inte förut) och anbuden ut innan bygglov prövats, samt ingen information för debatt i kommunfullmäktige.

    Varför sådan skillnad mot när de politiska församlingarna skötte Umeås badplaner tlll när politiskt kommunbolag gör det, och skillnad till Kulturväven? Nu dolt och hemligt annars öppet,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se