Prata Apberg!

Idag har tekniska nämnden informat media lite kort för hur processen kring utformning av rådhusesplananden ska gå till och där ingår även Apbergets framtid. Vi kommer att återkomma med mer detaljerad information den 8 november.

Målet är att umeborna ska få vara med och tycka till i dialog. Tekniska nämnden har den här mandatperioden arbetat målmedvetet med medskapande, som är ett av nämndens mål för det offentliga rummet. Den här gången kommer sociala medier spela en viktig roll i utformandet och självklart kommer även dialogmöten äga rum vilket gör att det kommer finnas flera kanaler att påverka.

Detta är ett ambitiöst och bra upplägg vi går fram med. Noterbart är också att samtliga partier i tekniska nämnden är helt eniga om hur denna dialog ska gå till och röstat ja till upplägget. Det gäller även Vänsterpartiet som med sitt agerande tidigare i höst oroat många medborgare genom desinformation kring underhållsarbetena under Apberget.

2 kommentarer

  1. Lennart Fagerblom

    Jag tycker definitivt att ”Folktribunen” som jag hellre kallar den skall vara kvar på sin gamla plats. Den skall vara vänd mot det öppna torget. Den är vänd mot solen, så åskådarna har solen i ryggen. Dessutom kan umeborna sitta och sola på platsen. Utöver detta är platsen redan ”invand” som plats för olika forum och aktiviteter.

    För övrigt behöver plattsättningen utanför Utopia kvalitetsgranskas. Den kinesiska graniten skall ju vara helt slät, men utanför Nordbankens hörn och ett tiotal meter söderut finns stenplattor av sekund kvalitet, med gropar av olika djup. Jag räknade hastigt till 8 plattor som borde ha bytts ut. Kanske det finns fler? Jag tror att kommunen fått betala för fullgod kvalitet, så varför är det då inte perfekt?

  2. Pingback: Från Glasgow i väst till Umeå i öst | Rimlighetens gränser

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se