Upp till bevis!

Folkbladet skriver idag om det stora sparbeting som ligger på tekniska nämnden. Ja det är en tuff utmaning som kommunfullmäktige ålagt tekniska nämnden. Man kan stillsamt undra vilken planet en del politiker befann sig på som hävdade att det inte blev något stålbad för kommunen 2014. Tjänstemannaförslaget till hur dessa besparingar ska arbetas in är synnerligen besk läsning.

Märk väl att såväl (s)+vänsterpartiet som alliansen hade storleken på dessa besparingar i sitt budgetförslag. Det finns således ingen möjlighet att gömma sig utan nu krävs att man också tar ansvar för sina beslut. Vi kommer få se vilka partier som tänker stå upp för konsekvenserna och vilka som tänker gömma sig. 2015 kommer inte att bli lättare och därför krävs snabba beslut om kostnadsminskningar.

Socialdemokraterna kommer att se till att tekniska nämnden har en budget i balans. Vi är på det klara med vad vi vill prioritera och avvaktar svar under dagen från övriga partier hur man ställer sig till det. Vi kommer att ta vårt ansvar.

Andreas Lundgren(s)
2:e vice ordf, tekniska nämnden

2 kommentarer

 1. Lennart Fagerblom

  Att minskning av budgeten är väl närmast ofrånkomlig med tanke på den omfattande byggnation som förekommit de senaste åren och som borde vara i det närmaste klara just nu. Jag vet ju inte vilka investeringar man tänkt sig under det kommande året, men får vi veta det så kan vi ju diskutera dessa sakfrågor. Troligen kan man kanske skjuta på någon av dessa till kommande år tills statsbidragsfrågan lösts bättre.

  När Kolbäcksbron felbyggdes för några år sedan blev ju PEAB skyldig till att återbetala en ganska stor summa. Har detta skett? Och när? Kanske det finns lite pengar kvar där? Be om redovisning!

  Att spara på halkbekämpning, släckta gatlyktor låter som en tjurig provokation från tjänstemännens sida och resultatet är att jämställa med framkallande av fara och överflyttande av kostnader till sjukvårds- och försäkringsområdet. Och hur mycket sparar man på ”hundtoaletterna”? Ökar inte risken för nedskräpningar istället? Skall 2014 bli ett riktigt ”skitår” i stället?

  Kan det vara så att Tekniska kontoret är överbemannat utifrån den verksamhet som skall bedrivas?
  Och hur ser det ut på konsultsidan? Jag som inte har insyn kan inte svara på detta, men jag tycker det är viktigt att ställa frågan Särskilt som ett antal verksamheter, jag kan återkomma om dessa senare, förfaller oväntat dyra och omfattande.

  • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

   Det är tyvärr ingen tjurig provokation från något håll utan den bistra verkligheten. Situationen är allvarlig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kategorier
Arkiv
RSS Nytt från vk.se
 • Ett fel har uppstått, vilket troligen innebär att flödet är nere. Försök på nytt senare.