Detta vill (s) i Umeå!

Socialdemokraterna i Umeå har idag presenterat sitt kommunala handlingsprogram för 2015-2018. Detta program har arbetats fram av medlemmarna i partiet under det senaste året och det pekar ut en tydlig färdriktning vart Socialdemokraterna är på väg.

I programmet pekar vi ut vart Umeå har varit, står idag och vilka vägval vi står inför. Programmet blickar framåt till 2030 och ska fungera som en handbok för våra förtroendevalda i kommunfullmäktige, nämnder och styrelser.

Ett axplock av den politik som vi går fram med:

– Halvering av antalet barn som lever i ekonomiskt utsatta förhållanden till 2020. Barnfattigdomen ska brytas och hela kommunorganisationen ska ställas till förfogande för detta. Umeå ska växa utan att människor slås ut på vägen.

– Halvera utsläppen koldioxid till år 2025 jämfört med 1990 års värden. 2050 ska Umeå kommun vara fritt från fossila bränslen. 2020 ska Umeå kommuns egna verksamheter vara klimatneutrala.

– Heltid en rättighet och norm. Aktiv personalpolitik, motverkande av delade turer, låglönesatsningar och konvertering av tidsbegränsade anställningar till tillsvidareanställning efter 1 år.

– Utveckling av närdemokratin och stimulera till att starta byautvecklingsråd och demokratiråd.

– Inför ett omställnings- och innovationsråd mellan kommunen, universitetet och lokala företag för att klara klimatutmaningen och skapa en ny arbetsmarknad.

– Vinstintresset ska inte vara styrande i välfärden. Resurser för välfärd ska gå till välfärd.

– Motverka kommersialiseringen av skolan

– Införandet av ”vita jobb-modellen”. Ordning och reda ska gälla på arbetsmarknaden i Umeå.

– Satsning på en aktiv arbetsmarknadspolitik såsom ungdomsjobb, feriearbete och möjlighet till praktik.

– Utveckla stödet till föreningslivet, fortsatta satsningar på biblioteken samt kulturyttringar i det offentliga rummet.

Läs mer här.

KHP 2015-2018

En kommentar

  1. LenaAndersson

    Alliansens bryter ned och förnedrar människor! Läs dessa kommentarer från dem som tvingas till Fas 3, vilket från o med 1 juli inträffar redan efter max 3 månaders arbetslöshet, alltså inte bara långtidsarbetösa, för de som måste komplettera med försörjningsstöd: http://www.corren.se/nyheter/ostergotland/sa-tycker-arbetslosa-om-fas-3-6974104.aspx
    Umeå kommuns ”Viva resurs” verksamhet bör snarast läggas ned eftersom den gör mer skada än nytta och bryter ned människor!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se