Umeå. Mer parker.

Nu i dagarna invigs nya Rådhusparken. Med sitt trädäck i förlängningen mot älven är jag övertygad om att det här kommer bli en favorit hos umeborna. Tillkommer gör också Årstidernas park som är under färdigställande och kopplar ihop med rådhusparken bort hela vägen mot Kyrkbrons fäste. Västra kyrkogatan öppnas upp för cykeltrafik så vi kommer se ökad tillgänglighet till hela älvsstranden.

Addera också till detta hela Rådhusesplanadens omvandling, där den första sträckan börjar byggas efter sommaren. Fram växer ett fantastiskt parkområde i hela centrala delarna av Umeå som kommer att erbjuda oaser av vila och rekreation.

Vi har satsat mycket pengar under mandatperioden för att få till en upprustning av parkerna. Broparken blev klar ïfjol och blev en höjdare. Nu fortsätter succén. Ut och sola!

Andreas Lundgren(s)
2:e vice ordf, tekniska nämnden

 

En kommentar

  1. patrik

    Den gemensamma ålidhemsparken har lyckats där ni i kommunen misslyckats. Utan att kosta flera miljoner. Samt engagerat de boende där. Samma sak händer i holmsund där det byggs en ny allmän park tillsammans med asylsökande. Integration och lokalt engagemang utan att kosta sjortan.

    Att ni i kommunen inte tar och går in och stödjer dessa projekt med pengar, samtidigt som grupperna får behålla sitt självbestämmande utan att ni ska styra dem. Då får invånarna vackra parker utan att det kostar miljoner. Ett tips bara 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se