Larssons (s)anning

Blir ärligt talat road när jag ser Mattias Larssons(c) inlägg om bron till Bölesholmarna. Larssons tes grundas i att bron enbart varit ett önskemål från socialdemokraterna i tekniska nämnden. Därmed är jag och andra hycklare som nu går ut och är glada för att bron byggs då vi egentligen tycker något annat.

Det är naturligtvis helt fel. Och jag ska tala om varför: Nämnderna har inte politiskt yttrat sig över underlagen. Umeå kommun har liksom förra året en modell då underlagen går ograverade till budgetberedningen som gör de politiska prioriteringarna. Nämnderna går inte in och ändrar i underlagen.

Anledningen att bron står som önskemål från tjänstemännen är förmodligen för att man i förvaltningarna inför budgetomgången fått instruktioner om att sålla hårt i prioriteringen av investeringsobjekt.

Däremot kan ju politiken i ett senare skede välja att göra en annorlunda prioritering vilket är det som skett här. Socialdemokraterna valde i budgetberedningen att bron ska byggas 2015-2016 och avsatt 46 miljoner.

Så mysteriet är därmed löst. Jag tackar Larsson för det flitiga läsandet av min blogg.

Andreas Lundgren(s)
2:e vice ordförande tekniska nämnden

En kommentar

  1. Pingback: Lundgren bör nog läsa på om kommunens budgetprocess och vem som (s)tyr. | Mattias Larsson (c)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se