Bra alliansen!

De fyra borgerliga partiernas ekonomiskpolitiska talespersoner skriver idag på DN-debatt om sin kommande skuggbudget. Hur budgeten kommer se ut bakom de fina orden får vi veta mer om när den bryts ned i konkreta siffror. Men en väldigt god nyhet presenterar man.

Man kommer inte att ägna sig åt att bryta ut vissa förslag i s-budgeten utan sträva efter att ställa huvudförslag mot varandra. Det är ett mycket bra besked. Om det nu inte finns någon taktisk manöver i detta som jag inte kan se så är det ett ansvarstagande sätt att hantera statens finanser. Budgetarbete är en helhet och ska hanteras därefter.

Jag tycker man kan vara kritisk mot de rödgrönas agerande ifjol då man bröt ut brytpunkten för sänkningen av statlig inkomstskatt i den borgerliga regeringsbudgeten. Även om det var politiskt riktigt så är det fel att budgeten blir till en godisbutik där man plockar ut vissa godbitar och lämnar ansvaret för resten till någon annan.

Det ska vara ordning och reda i de arbetsformer som finns för budgetarbetet. Annars drabbas i längden de med sämst förutsättningar att göra sin röst hörd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se