Lokalmedia gör en ”Sjögran”

Therese Sjögran glömdes bort på fotbollsgalan. Igen. Ifjol fick hon se på när Anders Svensson kammade hem en bil för sitt rekord i antalet landskamper. Själv hade hon gjort samma bedrift men den skänkta bilen och uppmärksamheten uteblev. Istället fick hon veta att hon kunde få en cykel av Zlatan.

I år klipptes det tänkta hyllningsklippet av henne bort. 200 spelade landskamper är rekord. Men när roliga sketcher skulle in så valde TV4 att skicka Sjögran ut. Något var ju tvunget att stå tillbaka och det fick bli damfotbollen igen.

Lite som med Sjögran, så känns det efter gårdagens invigning av kvinnohistoriskt museum. Här har vi också en unik händelse vars invigning drog massor med folk. Ja det var faktiskt så mycket folk på invigningen att inte alla fick plats. Och köerna ringlade långa till utställningen. För jämställdhet och feminismen så var gårdagen en stor seger.

Men i de lokala medierna så lyser invigningen med sin frånvaro. Varken folkbladet.nu eller vk.se har med ett ord om invigningen. Det är häpnadsväckande och ganska symptomatiskt.

Jag förstår att det är lördagseftermiddag och bemanningen lägre på redaktionerna. Och visst vill man vänta till måndag och slå upp det stort. Men en bild och ett par rader under helgen kan faktiskt inte vara för mycket att begära.

2 kommentarer

  1. Patrik Hockum

    Är det så häpnadsväckande egentligen? Jag menar, IKSU gjorde ju två mål på tre sekunder, Carola grät i tv och en man fällde en älgko med ett bouleklot. Det var bara ett axplock av otroligt samhällsviktiga nyheter. 😉

  2. Lennart Forsberg

    Åtta rader och en pytteliten bild om det nya museet i måndagens papperstidning. Man undrar hur VK tänkt, om de överhuvudtaget tänkt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se