En bunden hand

Jan Björklund(fp) hade helt rätt under gårdagens partiledardebatt. När flyktingmottagandet diskuterades så meddelade Björklund att Folkpartiet likt regeringen anser att alla kommuner ska ta emot flyktingar. Det är inte rimligt att välmående kommuner(läs moderata kommuner utanför Stockholm) struntar i att ta emot flyktingar medan alla andra ska göra det, sa Björklund. Detta var en tydlig passning till övriga borgerliga partier som har motsatt uppfattning.

Det är bara att hålla med. Hela samhället måste nu ställa upp och dela solidariskt på flyktingmottagandet för att underlätta integration och få folk i arbete. Idag sitter över 10000 flyktingar fast på Migrationsverkets boenden som beviljats permanenta uppehållstillstånd. De ska naturligtvis ut i arbete så fort som möjligt, men de fastnar för att för få kommuner bidrar. Migrationsverket tvingas idag arbeta med ena handen bunden bakom ryggen.

Vi behöver en tydlig arbetslinje i flyktingmottagandet. Moderaternas försök att låta rika stockholmskommuner komma undan är ohållbar och leder till passivisering.

Andreas Lundgren(s)
Ordf, Individ- och familjenämnden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se