Nu öppnar vi arbetsplatserna

Individ- och familjenämnden har nu fastslagit sina första ”riktiga” uppdragsplan och budget för den här mandatperioden. Inför 2016 så har nämnden fastställt såväl hur man ska ta sig an utmaningar samt vilka satsningar man ska göra. Jag kommer återkomma till det men först måste man sätta in vårt arbete i ett sammanhang.

Socialdemokraterna vill att socialtjänsten ska ha en tydlig inriktning mot självständighet. Egen försörjning och eget boende är målet. Genom satsningar på tidiga insatser ska barn och unga hållas borta från långvarigt beroende av socialtjänsten.

Ska vi åstadkomma självständighet är en tydlig arbetslinje central. Vi ska se till att människor så fort som möjligt hamnar i arbete och sysselsättning. Det ställer krav på att vår egna organisation mobiliseras.

Därför ser vi nu till att Individ- och familjenämnden tar ansvar för att fler personer får komma in på arbetsmarknaden. Samtliga arbetsplatser inom nämndens område ska varje år ta emot personer för arbetsträning, praktikplatser och personer med funktionsnedsättning. Alla medarbetare utan undantag ska bidra till att klara den målsättningen och antalet arbetsplatser som är öppna särskilt för placeringar från daglig verksamhet som ska öka.

Socialdemokraterna vill ge människor en väg in till arbetsmarknaden. Med beslutet i Individ- och familjenämnden höjer vi ambitionsnivån rejält.

Andreas Lundgren(s)
Ordf, Individ- och familjenämnden

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se