Fler fältare på stan

God fortsättningen får jag önska alla bloggläsare. Helgerna är snart över och då väntar ett nytt verksamhetsår i politiken.

Tänk på socialtjänsten och du kanske får upp bilden av en anonym myndighetskoloss instängd på kontor med låsta dörrar. Till dig som tänker så kan jag redan nu meddela en god nyhet: från och med 2016 kommer socialtjänsten att synas mer ute på stan och i kommunens skolor. Socialdemokraterna har fått med sig Individ- och familjenämnden på att utöka fältgruppen från 4 till 6 stycken anställda.

Fältgruppen är en av socialtjänstens mer publika verksamheter som finns i ungdomarnas miljöer och förebygger att någon far illa. Med de här extra medlen som tillskjuts kan vi fortsättningsvis se till att ha bemannat varje helg på stan samtidigt som besöken i kommunens skolor kommer att öka. Det här är en prioritering som behövs för att bygga ut det förebyggande arbetet och se till att tidigt stävja kriminalitet och ohälsa bland unga.

Tillsammans med satsningen på ”fältarna” finansierar vi inför 2016 nästan 3 miljoner kronor på att se till att ha socialsekreterare utstationerade nära skolorna. Politiskt står vi fast vid att det förebyggande arbetet med tidiga insatser är den väg socialtjänsten ska gå. Vi ska vara mer synliga ute bland allmänhet och tidigt fånga upp unga i behov av stöd. Ett gott nytt år alla umebor!

Andreas Lundgren(s)
Ordf, Individ- och familjenämnden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se