Bro till Bölesholmarna!

Så är det då klart med upphandling av bron till Bölesholmarna. Veidekke vann kontraktet, bron blir 180 meter lång och tas i bruk 2017. Det här är en viktig satsning på cykelvägnätet i Umeå och som kommer möjliggöra för fler att lämna bilen hemma.

Från flera borgerliga partier har man konsekvent misstänkliggjort den här processen och ifrågasatt om Socialdemokraterna tänker genomföra investeringen. Ett parti gick till och med till val på att bron skulle byggas om de fick makten fast den redan låg i vår investeringsplan. Ett märkligt agerande där man försöker skriva om historien till att det är de borgerliga partierna som drivit på om bron, fast det från dag 1 varit en investering i majoritetens budget. Att vissa investeringsobjekt skjuts fram som skett genom åren är inget konstigt, händer ganska frekvent med större projekt som Renmarkstorget, Vasaplan, Rådhustorget etc.

För egen har jag aldrig varit orolig för att investeringen skulle förskjutas fram ytterligare eftersom jag kunnat följa budgetarbetet från insidan och vet vad vi la fast under Lennart Holmlunds sista tid som kommunstyrelseordförande. Nu blir bron av och det ska vi alla glädjas åt. Det här gör Umeå till en bättre cykelstad!

/ Andreas Lundgren
Ordf, Individ- och familjenämnden

 

bölesholmarna

 

 

En kommentar

  1. Gerd

    Vilken tur de har som bor där. Vi som bor lite utanför stan men som betalar lika mycket kommunalskatt (mer som pensionär faktiskt) har inte samma stöd från kommunen. Trots att det finns över 300 fastigheter i Sillviken, varav över 100 helårsboende så är vägen en s k enskild väg. Vi måste betala som mest 22.000kr per år i vägavgift. Då är det lilla vägbidraget för snöröjning inräknat. I Skellefteå har kommunen tagit över alla enskilda vägar. Något för Umeå kanske??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se