Tänka sig så det kan gå

I valet varnade borgerliga politiker för höjd ungdomsarbetslöshet om oppositionen tog makten. Tillsammans med besöksnäringens branschorganisation VIsita varnade man för ”dubbelstöten”, höjd restaurangmoms och slopandet av sänkta arbetsgivaravgift för unga skulle leda till en katastrof i Sverige.

Nu visar det sig att ungdomsarbetslösheten istället sjunker i Sverige. På ett år har arbetslösheten sjunkit med 10 000 till 71 000. Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen valde idag att kommentera detta i sociala medier:

image

Ja tänka sig hur det kan gå när man har en politik som sätter ungdomar i centrum. Och som vågar ompröva vilka politiska förslag som fungerar och inte.

En kommentar

  1. Sixten

    Har du försörjt dig på egna ben någon gång via F skatt sedel och betalat arbetsgivaravgifter själv då borde du förstå att den här höjningen innebär katastrof för många småföretag . Nivån på arbetsgivare avgifterna ligger nu på all time High eftersom den 5procentiga ned sättningen för de först anställda inte återfördes som tom Bosse Ringholm försvarade mot vänstern under tidigare vänstermajoritet. Vi får gå ända till Olof Palme styre för att hitta en sämre näringslivspolitik. Bygg ut universiteten så kan alla studera livet ut så slipper man arbetsmarknaden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se