Lust att bli diktator?

Har du någon gång funderat på att bli diktator? Trött på att leva i en demokrati där allt går för sakta? Jag ska berätta hur du gör. Ja egentligen kanske jag borde ta betalt för att berätta detta men du ska få det gratis bara för att det är just du. Så här gör du:

1. Utnyttja en omskakande händelse i landet för att kunna införa undantagstillstånd. Ge polisen möjlighet att förbjuda mötessamlingar och läsa brev med mera för att skydda staten. Obs! Det fina med undantagstillstånd är att du kan häkta folk på lösa grunder på obestämd tid. Se särskilt till att den möjligheten kommer till i ditt säkerhetspaket. Och bluddra inte ut så mycket om hur det ska fungera. Oskrivet blad med makt till polisväsendet är bäst. Trust me on this.

2. Nu kommer det viktiga. Se till att börja häkta oppositionella. Häkta på bred front men framförallt se till att häkta dina riksdagskollegor från andra partier!!! Fiffigt va? På så sätt kan de inte medverka och rösta emot dig i riksdagen i fortsättningen. Se särskilt till att först häkta kommunister och socialdemokrater, de brukar bråka mest.

3. Nu när du lamslagit all opposition och satt dem i finkan så kan du börja stifta lagar precis som du vill. Tja varför inte till och med avskaffa demokratin när du är på gång? Börja fundera på vad du vill kalla dig själv då diktator fått så dålig klang. Fuhrer?(Hitler). L’Empereur?(napoleon) Revolutionens ledare?(Khadaffi).

Du kan vara trygg att dessa tips prövats i verkligheten med gott resultat. Läs mer om nationalsocialisternas skolboksexempel från 1933 om hur demokratin på detta sätt effektivt kan avskaffa sig självt.

Till sist!  om nu någon får för sig att detta inlägg andas kritik över indragen pressfrihet i Polen, avvecklande av demokratin i Ungern eller utvecklingen i Turkiet efter militärkuppen så är det en ren tillfällighet.

Eller inte.

En kommentar

  1. Ahmet Gümüscü

    Du har glömt punkten ”att samarbete med västvärlden ” som millitärt samarbete med USA och NATO,
    Samarbete om flyktingfrågorna med EU.
    samarbete om vapenhandel,
    samarbete om oljehandel,
    samarbete om gasförbindelse
    Samarbete med Telia om köpa information och använda informationskanaler.. etc..etc…
    all detta samarbete gör svårt för väst att sätta några gränser för diktaturer och banar väg för deras diktaturskap…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se