Äventyrslekpark Umedalen

Igår knackade socialdemokraterna i Umeå dörr på Umedalen. Vi är ofta ute och träffar människor och både lyssnar av och återkopplar vårt arbete i kommunen, landstinget och riksdagen. Det är en av höjdpunkterna i det politiska arbetet och man lär sig alltid väldigt mycket.

En återkommande fråga igår där jag gick var hur det går med äventyrslekparken? Bakgrunden är att den lokala socialdemokratiska föreningen förra mandatperioden tog fram ett förslag till att skapa en äventyrslekpark på Umedalen. Det här var något som undertecknad och den socialdemokratiska nämndsgruppen i tekniska nämnden på den tiden sedan såg till att kommunen prioriterade och arbetet har nu pågått ett par år med att få allting på plats.

Igår kunde vi så äntligen berätta för boende på Umedalen att nu sätts spaden i jorden för äventyrslekparken på Umedalen. Platsen där den kommer att byggas är Musköten och med denna satsningen kommer kommunen nu att ha äventyrslekparker på Tomtebo, Ersboda, Hedlunda och Umedalen. Nämnas bör också den lite större lekparken ”Körsbärsdalen” på Tegsidan vid den gamla cykelbrons fäste som också är ett bra utflyktsmål för barnfamiljer.

Politik gör skillnad. I det här fallet så känns det extra roligt för barnens skull.

 

Andreas Lundgren(s)
Ordf Individ- och familjenäämnden
Vice ordf Socialdemokraterna i Umeå

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kategorier
Arkiv
RSS Nytt från vk.se
  • Ett fel har uppstått, vilket troligen innebär att flödet är nere. Försök på nytt senare.