Fältgruppen värnas

Socialdemokraterna kommer att agera för att värna socialtjänstens fältgrupp. Bakgrunden att besparingsförslag ligger på fältarna är för att nämnden behöver se över sina kostnader och arbetssätt då många barn är placerade vilket gör att kostnadsläget för individ- och familjeomsorgen är mycket högt. Organisationen behöver kraftsamla för att på hemmaplan kunna nå de mest utsatta barnen.

Socialdemokraterna väljer att gå ut och redogöra för sin principiella inställning då det funnits en oro bland medborgare vad som händer med socialtjänstens verksamheter.

– Det är angeläget att vi nu ser över alla vår verksamhet och hur vi kan stötta de mest utsatta barnen. Men det är också viktigt att vi fredar viktiga förebyggande verksamheter inför framtiden. Det har varit vår utgångspunkt hela tiden och vi vill inte omintetgöra det i första taget, säger Andreas Lundgren ordförande Individ- och familjenämnden (S).

Under 2015 la Socialdemokraterna förslag om att stärka upp fältgruppen med två tjänster vilket också fick nämndens gehör. Fältgruppen består idag av sex medarbetare och rör sig i ungdomsmiljöer för att förhindra att ungdomar far illa.

– Det är en välbehövlig satsning som vi vill fortsätta. En stad av Umeås storlek behöver kunna ha fältarbete ute på fler helger och ute i kommundelarna. Vi ser inte att besparingar här löser de ekonomiska utmaningarna utan riskerar snarare att förvärra situationen på sikt. Läget för nämnden är tufft men vi ska göra det vi kan, avslutar Andreas Lundgren.

Individ och familjenämnden kommer att ta ställning till fältgruppens framtid vid sammanträdet den 26 oktober.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se