E-post till personalen

På senaste sammanträdet tog Individ- och familjenämnden beslut om att samtliga medarbetare under året ska ges tillgång till en egen e-postadress. Man kan tro att detta vore en självklarhet i dagens samhälle men tyvärr så är det inte det. Inom socialtjänstens omsorgsyrken har arbetslagen oftast bara en gemensam e-postadress och inte en för respektive medarbetare. Anledningen är naturligtvis att det under många år inte funnits pengar till prioriteringar på IT.

Men nu ska vi ändra på det här. Under 2016 valde nämnden att satsa på att utveckla trådlöst internet och tekniska lösningar i daglig verksamhet. För 2017 står e-post till all personal i fokus och översyn av arbetsutrustning.

Det finns flera skäl till varför detta är viktigt. För den enskilde och anhöriga innebär det en stor fördel att kunna kommunicera direkt med enskild personal i arbetslagen ute på LSS-boenden. Man kanske som enskild finner det lättare att få skriva ned det man vill i ett mejl utifrån sin funktionsnedsättning vilket ökar kontaktmöjligheten till personalen. Att man inte vill att all personal utom sin kontaktperson ska läsa vissa mejl är en annan.

Samtidigt innebär detta ökade möjligheter för socialtjänsten att få ut information och utbildning till varje medarbetare. Genom exempelvis kortare webbutbildningar i mejlboxen kan vi på ett enkelt sätt säkerställa att samtliga utbildas i sin takt och utifrån sina förutsättningar.

Andreas Lundgren(s)
Ordförande Individ- och familjenämnden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kategorier
Arkiv
RSS Nytt från vk.se
  • Ett fel har uppstått, vilket troligen innebär att flödet är nere. Försök på nytt senare.