Trakasserier mot förtroendevalda

Folkbladet skriver idag att Sveriges kommuner och landsting driver hårdare tag mot trakasserier riktade mot politiskt aktiva. Det är sannerligen på tiden.

För egen del har våren och sommaren handlat om intrång i Facebook, repad bil och mängder med ”anonyma” telefonsamtal till anhöriga på kvällar och helger som ska berätta om vilken skithög jag är. Nedtrampade blommor i trädgården.

Så ser verkligheten ut. Stödet är dessutom långt ifrån bra, även om jag vill rikta en eloge till polisen som varit professionella.

Man måste kunna ta på sig politiska uppdrag utan att behöva utsättas för trakasserier eller att familjen ska känna sig otrygg i sitt hem. Den som ägnar sig åt sånt här trakasserar ju inte enbart en annan person utan gör att folk inte vill engagera sig i demokratin.

Andreas Lundgren(s)
Ordf, Individ- och familjenämnden

 

 

2 kommentarer

  1. Pingback: Hot mot demokratin! | PEDER WESTERBERG LIBERALERNA

  2. Britta

    Har själv blivit utsatt för omfattande trakasserier och efter år har det kommit fram vilka de är. Det är tjänstemän och egna företagare, inte den utstötta eller den med psykisk sjukdom.Det är så krasst att det gått att tjäna pengar på mig.Efter detta kan jag göra en absolut kvalificerad gissning på att de som utsätter dig o din familj står dig mycket närmare än vad du Tor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

RSS Nytt från vk.se