Coop på gång

Igår hade Tomtebo-Innertavle s-förening bjudit in till öppet möte om Coops etablering på Carlslid. Runt 65 personer dök upp för att få veta mer och göra sin röst hörd.

Den nya butiken blir ungefär dubbelt så stor som butiken på Ålidhem. Det finns inga planer från Coop på att lägga ned butiken på Ålidhem berättade man utan räknar med att den har sin målgrupp. Den nya butiken får en tydlig miljöprofil.

Efter att Coop lämnat sin information så diskuterade mötet trafik och kommande byggprojekt med Byggnadsnämndens ordförande Mikael Berglund(s) och Lena Karlsson-Engman(s). Vi fick ta del av trafikutredningen och en genomgång av nya etableringar som påverkar området.

Nydala sjöstad ligger i röret om ett par år. Då kommer belastningen på tomtebovägen att öka och anslutningar till E4:an i norr om det området blir viktigt. Tomtebo kommer helt klart påverkas av detta.

Från Tomtebo-Innertavle s-förening har vi motionerat om en cykelunderfart vid Betongvägen. Vi ser det som viktigt i samband med framväxten av Nydala sjöstad snarast få på plats infrastrukturen för gång- och cykeltrafik.

Andreas Lundgren(s)

 

tomtebo

 

En kommentar

  1. Bergis

    Varför bygga en butik så nära Ålidhems centrum? Butiken borde ha legat vid Tavleliden. så de som bor på Tomtebo hade haft närmare till en matvarubutik. Nu blir det bara de närmaste villaägarna på Mineralvägen som kan dra nytta av butiken och den får klappa ihop och gå i konkurs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se