Satsning på dopningsförebyggande arbete

Kommunstyrelsens arbetsutskott via Hans Lindberg(s) på slutet gjort flertalet ekonomiska satsningar som påverkar socialtjänsten positivt.

För ett par dagar sedan blev det klart att man från kommunledningshåll ingår ett partnerskap med brottsofferjouren för att ge ekonomiska förutsättningar till brottsoffer- och vittnesstöd. Nyligen fastslog man också extra resurser till arbetet med att förebygga social oro i de östra stadsdelarna. Det är utmärkt.

Och igår fick vi så äntligen klart med finansiering för det framtida dopningsförebyggande arbetet i länet. Kommunledningen går in och täcker dopingarbetet med sin pott för oförutsedda utgifter i ett samarbete med landstinget och Skellefteå kommun. Det innebär att vi även fortsättningsvis kan ha personella resurser som arbetar uppsökande med att förhindra användandet av dopningsprodukter. Detta är också av betydande vikt för att förebygga mäns våld mot kvinnor där doping är klart relaterad till ökad aggressivitet.

Jag har själv tillsammans med personal från brottsförebyggande rådet träffat involverade i det tidigare projektet och det står helt klart att vi behöver detta i länet och alternativen är sämre. Att det bedrivs skilt från kommunens ordinarie verksamhet i nära anslutning till idrottsrörelsen är en framgångsfaktor. Kommunerna är inte alltid bäst avsändare, särskilt i den här typen av frågor där det istället riskerar att bli dyrt och dåligt.

Andreas Lundgren(s)
Ordf, Individ- och familjenämnden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

RSS Nytt från vk.se