Supa och skattebetalarna pröjsar

Att dricka alkohol på skattebetalarnas bekostnad kan vi vara utan i Umeå kommun. Socialdemokraterna styr nu upp regelverket för förtroendevalda och anställda så all representation ska vara alkoholfri, såväl den interna som vid besök från andra kommuner och landsting. Kommunen ska vara ett föredöme med hög moral i de här frågorna.

Jag vet att detta är en omstridd fråga i vissa politiska läger men nu fastslår vi en gräns. Vill man dricka alkohol så får man betala det själv och därmed punkt. I fortsättningen får alkohol enbart förekomma vid extern representation där kommunen är värd för internationella gäster eller särskilda nationella gäster. Men det är enda undantaget. Åker man iväg själv så gäller alkoholfri representation.

Man kan fråga sig om inte kommunen haft dessa regler tidigare och visst är det så att redan då rådde stor restriktivitet. Men det är väldigt bra att Hans Lindberg(s) är tydlig som kommunstyrelsens ordförande och skärper skrivningarna. Förutom lokaler med särskilt serveringstillstånd så får inte heller drickande förekomma i kommunens lokaler.

Man ska slutligen komma ihåg att Umeå kommun har liksom andra arbetsgivare medarbetare med sårbarhet inför alkohol. Nog kan kommunen föregå med gott exempel och visa att vi är en alkohol- och drogfri arbetsplats. Och handen på hjärtat, vill du dricka alkohol så kan du gott betala det själv och inte skicka notan till skattebetalarna.

Andreas Lundgren(s)
Ordf, Individ- och familjenämnden

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

RSS Nytt från vk.se