Isabella Lövin(mp) säger som det är

Lövin

Lövin i ETC

Vice statsminister Isabella Lövin(mp) gick igår ut i ETC och öppet vädrade sina tankar och känslor. Om frustrationen över en värld som går under och människans oförmåga att göra något åt detta.

Den är en mycket speciell politiskt text. Ovanlig i den öppenhet och sårbarhet som språkröret visar.

Miljöpartiet får ofta mycket skit. Flygskatten är ett återkommande hatobjekt. Det klagas på att man är verklighetsfrånvända och Norrlandsfientliga ”Det värsta som hänt Norrland sedan ryssens härjningar” tycker en moderat riksdagsledamot från länet.

Jag är inte Miljöpartist. Jag tillhör ett annat parti och delar inte alla uppfattningar det partiet har. Men jag vägrar tro att samhällets stora problem just nu är människor som engagerar sig för djur och natur.

Släpp de partipolitiska skillnaderna en stund.

Som medmänniska på vår jord – ta och läs vad Isabella Lövin skriver.

Bara läs.

7 kommentarer

  1. arbetare

    Så varför kör hon V8-diesel privat och flyger från Bromma till Arlanda själv medan hon tar oss andra i upptuktelse ?

    Lika hycklande som om Breivik skulle propagera för bättre vapenkontroll i samhället…..

    • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

      Så du menar att vill man förändra svenska lagar så ska man inte få förhålla sig rådande lagar? Med den logiken skulle ingen skattesänkarmoderat moderat kunna ta del av all välfärd. Ingen sverigedemokrat ta del av fackliga rättigheter etc som man vill urholka.

  2. Lars Flemström

    Om Mp – partiet som ska stoppa klimatet – hade funnits för 15.000 år sedan, hade ett två – till tre mil tjockt islager, fortfarande legat över Kvarken. Vad Lövin inte säger, är att regeringen har givit SMHI ett extra uppdrag, utöver att spå väder, att indoktrinera svenska folket Mp:s syn på klimatet.

    Vi vet fortfarande inte säkert om vi är i början av en bestående klimatförändring, om de i så fall är människogjord och om den – oavsett orsak – kan påverkas av politiska åtgärder, såsom statliga subventioner för ökad nybilsförsäljning. ven elbilar kräver asfaltytor att köra och parkera på. I samma artikel som Lövin skriver att värmeböljan är global och att stora skogsbränder rasar i Sibirien, raljerar hon över den yrvakna diskussionen om att Sverige borde ha ett eget brandflyg.

    Det råder inget tvivel om att Ryssland är bäst försett med resurser för bekämpning av stora skogsbränder av jordens alla länder. Men det har tydligen inte fallit Lövin in att inte ens en så stor granne är beredd att låna ut sin brandslang när det brinner hos honom själv.

    För Lövin är skogsbränderna bara ”bra argument” för partiets övriga politik, och inget som kräver något nytänkande hos partiets egna politiker. Regeringen har inte dragit några som helst slutsatser av den stora skogsbranden i Västmanland 2014. Isabella Löven säger inte som det är.

    • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

      Att klimatförändringarna beror på mänsklig påverkan är utom allt rimligt tvivel. Då måste utsläppen minska i en sådan takt att inte jordens ekosystem slås ut. Det bör vara utgångspunkten. Och vi vet att det är bråttom.

  3. dagl

    Riskerna förknippade med att inte reducera klimatgasutsläppen mer än vad gjorts hittills är oacceptabla och Sverige borde göra mer som får uppenbara effekter i närtid. Jag har stor förståelse för den frustration Isabelle Lövin ådagalägger och delar frustrationen över det politiska systemets tröghet.
    Det är förvånande att det är så svårt att fatta en del beslut om detta utan starkt politiskt motstånd. Det mest uppenbara är flygskatten. Men just flygskatten kan knappast höjas igen i närtid eftersom effekterna och reaktionerna på den genomförda höjningen borde verka minst ett år och sedan utvärderas innan eventuellt förslag om höjningar föreslås.
    Vad som rimligen kan beslutas redan med anledning av skogsbränderna 2018 före sammanställningar har väl redan föreslagits och borde i övrigt inte bli föremål för politisk debatt före 2019 och borde inte bli föremål för partipolariserad polemik dessförinnan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se