Aspgården och föreningarnas styrka

IMG_0897

Idag besökte jag Aspgården på Umedalen. Det här är en av kommunens träffpunkter som är öppen för alla men riktad mot personer med psykiska funktionsvariationer.

Sedan 1 juli så är det Riksförbundet för social- och mental hälsa(RSMH) som hjälper kommunen med verksamheten. Man efterträder Kärngården som fortsätter med verksamheten i Kärnhuset precis som vanligt, så det är ingen dramatik.

RSMH, vars grund är medlemmar med egen erfarenhet av psykisk ohälsa bedriver en omfattande kamratstödsverksamhet. Med hjälp av ideella krafter fångar man upp många människor.

Aspgården är ett bra exempel på hur vi samverkar med ideella föreningar. Genom att hjälpas åt så får vi ut bättre verksamhet än om kommunen skulle driva Aspgården själva.

Under den här mandatperioden har vi tecknat fler samverkansöverenskommelser med föreningslivet än tidigare. Av den enkla anledning att det leder till bra resultat.

Det ska socialtjänsten fortsätta med. Får vi förtroende så kommer det bli mer av detta nästa mandatperiod. Självständiga föreningar som samverkar med kommunen leder till ett starkare skyddsnät.

Andreas Lundgren(s)
Ordf Individ- och familjenämnden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se