Fältarbetet som moderaterna ville skära bort är nu spjutspetsen i trygghetsarbetet

Fältgruppen

Sedan ett antal månader är Umeå kommun involverad i ett större projekt med att förebygga tecken på social oro i de östra stadsdelarna.

Mitt i det arbetet befinner sig socialtjänstens fältgrupp. Genom ett relationsskapande arbetssätt så skapar socialtjänsten en helt ovärderlig närvaro bland ungdomar i stadsdelarna.

När vi utökade fältgruppen 2016 så var vi noga med att vi också ville se en ökad mångfald hos personalen. Vi ville få in skickliga socialarbetare med invandrarbakgrund för att lättare möta alla ungdomar. Så blev det också.

De fyra allianspartierna med Moderaterna i spetsen var under hela mandatperioden emot att utöka fältgruppen. Man röstade vid två tillfällen mot denna utökning och moderaterna ville dessutom skära bort 10 miljoner kronor på socialtjänsten för 2017.

Så det var inte självklart att vi skulle ha fler fältare ute i bostadsområdena. Men vår linje vann och så här några år senare kan vi konstatera att det varit helt nödvändigt.

Socialtjänsten behöver öron och ögon i människors vardag. Och Umeå behöver partier som står upp för fältarbetet och inte bara tror att ”hårdare straff” är lösningen.

Fältgruppen är en spjutspets i Umeås trygghetsarbete och ska så förbli.

Andreas Lundgren(s)
Ordf Individ- och familjenämnden

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se