Motkrafter!

Idag är det 8 mars och den internationella kvinnodagen. Jag tänkte därför ge en kort beskrivning av vad Socialdemokraterna i Individ- och familjenämnden arbetar med just nu i jämställdhetsarbetet:

 • Kommunövergripande handlingsplan mot våld
  Socialdemokraterna har tagit initiativ till den här planen och den är under färdigställande. Den kommer att innehålla långsiktig planer för arbetet med hedersvåld, förebyggande arbete mot våld och prostitution och människohandel med mera. Under 2019 ska den vara klar.
 • Trycka tillbaka prostitutionen
  Vi har föreslagit en förlängning av medborgarlöftet med polisen avseende prostitution och människohandel. Det har lyckats och den är nu på plats för 2019. Vi ser att Umeå och Luleå(som också är aktiva) försvårat människohandel rejält längs norrlandskusten.
  Samtidigt med det har vi tagit initiativ till utarbetandet av rutiner mellan polis och socialtjänst som ska leva vidare in i framtiden. Stödet till den som är fast i prostitution och till den som köper sex är nu på plats inom centrum mot våld(CMV).
 • Ökad kompetens i  handläggning av våldsärenden
  På socialdemokraternas initiativ följer vi särskilt hanteringen av våldsärenden. Vi kräver att brister åtgärdas och har fått nämnden med på skärpningar av rutiner och arbetssätt när det gäller riskbedömningar. Vi kommer att fortsätta bevaka detta årligen, även när riskbedömningen är låg då vi vet att kompetensen måste underhållas.
 • Skyddat boende
  Socialdemokraterna har tagit initiativ till ett skyddat boende och det finns nu inlagt i kommunens investeringsplan! Detta kommer genomföras under perioden och kommunen väljer då väg. Istället för att göra som kommunerna runt Södertörn och upphandla skyddade boenden, så värnar vi samarbetet med de frivilliga krafterna i kvinnojourerna och skärper upp våran egen verksamhets kapacitet. Kvinnofrid ska inte vara marknad.

Så bygger vi motkrafter.

Andreas Lundgren(s)
Ordf, Individ- och familjenämnden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kategorier
Arkiv
RSS Nytt från vk.se