Maggie Jakobsson, Bjurholm

Indragningar

När jag läser alla alarmerande artiklar om att kommuner och landsting måste spara åtskilliga miljoner, och mest i de verksamheter som en gång var den gamla välfärden, så blir jag bara lessen och trött. De människor som en gång byggt upp vår nu raserade välfärd, drabbas.Vår  ålderdom blir en fattigdom för de som vart offentligt anställda och levt på låga löner och deltid. Och eftersom det under åtta år satsats på de som är rikast i landet och politiken har gynnat de som har det bäst, så blir jag ytterligare förbannad över att alliansen och arbetsgivarorganisationer tror att det skapas mer jobb om vi sänker lönerna. Men sänker lönerna då för de yrken som finns inom välfärdssektorn. Inte inom tjänstemannakåren utan för oss som jobbar närmast de som behöver oss mest. Läser man alla larmrapporter om att det städas dåligt inom skola och omsorg, ja, då är det vi som utför dessa sysslor som får på skallen, inte den som håller i pengarna. Och en dålig hygien får konsekvenser i vårdarbete och på skolan. De flesta som sitter i alliansens topp är skolade till att bli politiker, har aldrig haft ett ”riktigt” jobb, aldrig fått kämpa mot nerdragningar och avrustandet av välfärden och har tydligen råd att ha både barnflickor och städhjälp. Jag har fått klara det själv och har därför skador av dels ett tungt yrke, och sen ett antal barn och så vidare. Nej, mitt råd är att för att höjja statusen på våra yrken, ge oss en bra arbetstidsförkortning, lön värd mödan och tyck för en gångs skull att vi gör viktiga jobb, vi som jobbar i offentlig sektor. Vi ska oxå spara i Bjurholm, och som vanligt slår det mot omsorgen. Vi har redan nu köpt platser i grannkommuner, några som väntar på särskilt boende, och har väntat rätt länge, men vi ska spara…..och gissa vart? Nu har det inte gått genom KF, men det torde väl inte hända nåt revolutionerande där, för inte har vi mer pengar då!  Och så tragiskt för de som vi har haft inne på intervjuer om det nya demensboendet och likaså för att våra duktiga visstidare som går utbildning nu till uskor. Vad finns kvar då dom har gått färdigt? Jaa, den som ev får väl se! Ha en bra torsdag alla och njut av den sköna dag vi har!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>