Slutet är nära….

bara två dagar kvar av det andra millenillets första tiondel…

Jag har funderat på varför tiden verkar gå fortare och fortare…de första 30  åren av ens liv gick långsamt, man hann med att prova på det mesta här i livet..sen blev det barnafödandets årtidonde och med fyra barn så gick åren rätt långsamt.

Men sen hände nåt mellan fyrtion och femtio så började tiden gå definitivt fortare och nu mellan femtio och sextio så rusar åren iväg….nu känns det absolut inte lika roligt. Men det är väl livets gång att det ska gå fortare och fortare på den andra halvan av livet…

Jag hoppas naturligtvis på att jag får leva läng och se mina barnbarn växa upp och kanske till och med få uppleva barnbarnsbarn. Efter pension vill jag resa. Jag vill definitivt inte vara i Sverige under de kallaste månaderna på året. Jag har aldrig varit speciellt förtjust i vintern och de senaste månadernas kyla har inte gjort mig gladare.

Men frågan är väl om man blir en fattigpensionär eller om man kan leva på sin pension när man kommer dit. Numera ska vi ju själva spekulera med våra pensionspengar. Med finanskrinser och konjuktursvängningar så försvinner stora delar av det man sparat lite då och då och det känns inte allt för roligt.

Men det är ju ingen ide att ta ut nåt i förskott, den dagen den sorgen som ordspråket lyder är det bara att rätta mun efter matsäck. Jag har inga problem med att sätta mig i en enrummare om det betyder att jag kan skramla ihop till en resa varje år…

Läser i Aftonbladet om årets klippare som lyckats tjäna 1 miljard på aktier i år…ja jag vet inte om han är lyckligare för det. De flesta människor pratar och drömmer om att vinna storkovan och då ska de göra allt de drömt om ….och sen…vad ska dom göra då?

Den enda vinst jag kan se nån nytta med är väl om du vinner, 5, 10 eller 15 000 kr skattefritt i månaden i X antal år. Då tror jag inte att pengarna blir ett problem utan grädde på moset. Men att vinna 30, 50, 80 miljoner ställer nog till med problem istället.

Med så mycket pengar måste man helt plötsligt lita på andra för att förvalta dem och då blir det ett heltidsjobb att hantera pengarna. Då tror jag att det blir väldigt lätt att ramla i alla fällor som finns. Och jag tror definitivt inte att man blir lyckligare, Ja kanske om man skänkte bort större delen till organisationer som hjälper människor …då möjligen..

Nej …människan är nog lycklgast om man får arbeta och lön för mödan. Då känner man att pengarna är värda något eftersom man slitit ihop dem , desto mer njuter jag av en semesterresa när jag snålat och sparat för att förverkliga den.

Så jag fortsätter nog under 2011 att gneta och spara så att jag får åka på en resa även nästa sommar….

Etiketter: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>