Jobbcoacherna blir kvar….för 3 miljarder kronor…

Satsningen på jobbcoacher blir kvar. 3 miljoner kostar satsningen och har hittills gett 26 000 jobb. Nog hade åtminstone jag förväntat mig att det skulle generera fler jobb med tanke på hur satsningen lanserades.

Bland de ungdomar som jag känner via mina barn som har jobbcoacher så är det inte speciellt glädjande att höra. De enda de kräver är att de fyller i en jobbdagbok som de ska skriva in hur många jobb de sökt via arbetsförmendlingens hemsida.

Tvivelaktigt hur många jobb som de får på det sättet. Det hade väl varit bättre att ge kommunerna de pengarna för att skapa fler jobb inom vård, skola och omsorg där personalen går på knä

Med tanke på att det idag finns nästan 25 000 lediga jobb hos arbetsförmedlingen så är det väl jobbcoachernas resultat något att hurra för.

Roade mig med att titta hur många lediga jobb vi har i Vilhelmina och vilka krav som ställs.

Idag finns 13 nya jobb istort sett alla med krav på specifika utbildning eller erfarenhet. Inte lätt att vara ung idag med det utbudet

Jag är glad att jag fortfarande har ett jobb även om jag imorse helst hade tillbrigat dagen hemma då termometern stod på -30,6 grader. Men med full vinterklädsen och utseende likt en Michelin gumma så traskade jag iväg till jobbet. Kallt om kinderna men varm i kläderna gick det bra.

Glad är jag också att våra föreställningar i helgen fick bra med publik och roligast var nog att vår egen "Wilhelmina" Susanne Andersson drog fullt hus med sina TrollerIna förställningar med en nöjd och glad familjepublik.

Det är kul med kultur tyckte vi som var där…

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

 1. lf

  Skall dessa blodsugare vara kvar.Ge arbetsförmedlingen mera pengar så de får sköta sitt jobb.Allt talar ju för att de inte gjort ett bra jobb (jobbcoacherna).Men då det gäller entreprenörer då kan man satsa skjortan.Jag tycker regeringen har visat ett hån mot anställda på arbetsförmedlingen.Jag säger:Skämmes tamejfan

 2. Aroon

  Vad ska man säga, den enes död den andres bröd. Regeringen har ju försökt med en mängd olika metoder skuffa ut arbetslösa i arbete. Ersättningsnivåerna har frysts jag vet inte hur länge, minst ett decenium i alla fall. Priserna stiger ju i takt med de övriga inkomsterna och när en arbetslös hamnar i den sk ”fas 3″ räcker det till ett mål mat om dagen och lite mera i bästa fall. Är man ensamstående kanske man klara sig på ett eller annat vis, i alla fall en kortare tid. En med familj klarar sig absolut inte. Det är det nya nationella spelet ”svälta räv” med regeringsföreträdarna som åskådare. Nu verkar man ju vara tillbaka på ruta ett och hur många har fått ”riktiga jobb”?
  Regeringens koncept mot arbetslösa/arbetslöshet och även sjuka för den delen: Svälta ut den arbetslöse/sjuke ur sin lya till fiktiva jobb.

 3. Aroon

  Ett koncept man hade möjlighet till för en arbetsökande är när det finns möjlighet till arbetsprövning eller någon typ praktik (låter faktiskt löjligt för en som kanske jobbat i 35-40 år) skulle den som tar emot den arbetslöse gå in med mellanskillnaden mellan A-kassan och den avtalsenliga lönen. De första 2 mån kunde A-kassa gälla, men sedan under 6 mån som längst skulle arbetsgivaren lägga ut mellanskillnaden till den avtalsenliga lönen. Detta skulle endast kunna tillämpas 1 gång under en 2-årsperiod hos varje arbetsgivare och för varje arbetslös.
  Man kan ju fråga sig när någon som går från arbetslöshet till arbete skulle vilja ha det ekonomiskt sämre? Det skulle bli en rejäl morot, samtidigt som det skulle skapa bättre förutsättningar till ett ”riktigt arbete”. Jag tror ingen normalt funtad individ lägger sig ner och dör frivilligt om det finns förutsättningar till ett drägligt liv. Men då måste samhället stå bi med vissa verktyg och inte endast trycka ner individen. Sämre självförtroende, ångest och hopplöshet mår ingen bra av, så tänk om ni som bestämmer.

 4. Aroon

  Regeringen får de att framstå det skulle vara lika illa som under nödåren i slutet av 1860-talet då folket frös och svalt ihjäl. Bankerna går med jättevinster, bonusar delas ut som aldrig förr och lönerna stiger mest för de som redan sitter och smörjer kråset. Vart tog krisen vägen? Regeringen gick in med, jag vet inte hur många miljarder till banksektorn. Volvo med flera företag passade på sänka lönerna för anställda. Ja listan kunde vara i princip oändlig med ”åtgärder” som sattes in för ”krisens” skull.
  Dessutom mig veterligt har vi den sämsta A-kassa utav Nordens länder. Vart är Sverige på väg? Ett land med runt 9 milj inv bör väl ha möjlighet värna om ALLA medborgare. Inte bara en klick som tillhör regeringskansliet och nästgårds, Lidingö.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>