Genusperspektiv i leasingbussen

Idag när jag satt och körde eftermiddagsturen som ingår i mitt jobb kom jag på en väldigt orättvis och oförklarlig detalj i den nya leasingbussen: Det finns ingen spegel på solskyddet på förarsidan, men väl på passagerarsidan! Tänker tillverkaren att man inte ska spegla sig när man är chaufför eller att det är bara män som kör och de speglar sig inte! I båda våra  privata bilar finns speglar på bägge solskydden! Är det nån därute som kan ha en bra förklaring till denna irriterande detalj?

4 kommentarer

  1. Margareta Vigren

    Svar till Katarina Hampusson (2010-08-11 07:56)
    Jag hör ironin i din kommentar Katarina! Men jag stod faktiskt stilla när jag skulle spegla mig! Vid min ålder måste man ju se till att rynkorna är på rätt plats!

  2. Margareta Vigren

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-08-11 11:55)
    Tack K-G för din kommentar! Min undran kvarstår: varför Passat och Toyota har speglar på bägge solskydden och inte Renault? Hur ska man tolka det? Är det en trafiksäkerhetsfråga eller finns det en annan förklaring?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.