Nu våras det för semestern!

[Nedanstående bilder är tagna under en mini-husvagnssemester till Höga Kusten augusti  2010 av Minnalainen med hennes helt värdelösa mobilkamera, håll till godo, för den som finner alkohol, fylla och blurriga bilder anspråkslösa och frånstötliga kan blunda dom närmsta minuterna eller ladda ner porr]

Kabeln återfunnen, lägger som vanligt upp mina supreme mobilbilder som jag "fixat" i paint.

Måndag:

Vaknade upp i Röbäck hos storebror och hans äkta hälf, efter lite plockandes med diverse saker och upphämtandes av den äkta hälftens storebror inhandlades proviant, en husvagn plockades upp vid en stuga och ett snabbt stopp gjordes i samhället Bjurholm för att fylla på med vin, sprit, öl och rosévin. Mina kära medpassagerare ville helst inte vara med på kort så tidigt på morgonen.

 I bilen börjades drickandes tidigt för att komma i rättan stämmning, chauffören något missnöjd när folket krävde stopp för urinering och rökpaus. Men efter att flaskor öppnades och tömdes, landskap beundrades och paranoia över husvagnslasten kom sällskapet till sist fram till, ta taa taaaa: Norrfällsvikens Camping och Stugby! Fettot i ljusblått är då jag.

Husvagnen parkerades på ett inte så proffsigt sätt, heck vi är inga husvagns-veteraner! Brassestolarna fälldes upp, elen kopplades in och radion slogs på. Och att icket förglömma så började mjöden flöda. Chauffören satt först inne i husvagnen som en gnom och tjurade av okänd anledning. Vi andra myste till lite akustisk gitarr och vägrade nedslås av det otroligt trista vädret.

För att komma i form inför kvällen packades sällskapsspelet "Med andra ord" fram och team gäddhäng mötte team fager viol. Trevligt men en aning stressigt spel, själv pratade jag i tvåhundratjugo knyck så min lagkamrat hörde bara "Monsteriskogensomätertvålnejvadsägerjagjagmenarjuannatordförblablibla"
Annars var ju beskrivningen för ordet "Seol" bäst "Sol på bred skånska!"

Efter att team fager viol förlorat mot team gäddhäng besökte vi "Kompassen" eller-vad-fan-det-nu-hette och åt en mycket god pizza för hundra kronor (nästan).

 Tillbaks i husvagnen för att kröka, den äkta hälftens storebror var en riktig Cajsa Warg och raffsade ihop ett kubb av lite bråte han hittat i skogen. Folk som promenerade förbi undrade förbryllat vad vi gjorde och vi svarade att vi spelade "Ekologiskt kubb". Grym underhållning, tio vodkaflaskor av tio får den. Sen föll mörkret och alkoholdimman över oss alla efter mycket stureplansdrinkar, minttu och groggar.

Tisdag:

Vaknade i en trång och varm husvagnssäng, törstig och pinknödig. Bara att ta sig till den allmäna toaletten var ett uppdrag i sig (och vad är det med allmänna toaletter och lukta blöt hund? Mycket märkligt).
Och att göra frukost var en hel vetenskap. Först ska man hitta skor för att ta sig till vattenkranen, sen ska man fylla på den konstiga manicken som ger en vatten och komma på hur man sätter på gas för att värma upp vattnet så man kan koka ägg och kaffe. Skära grönsaker med en slö smörkniv var inte heller det lättaste. Och först när man skär ostskivor med en smörkniv inser man hur genialisk OSTHYVELN egentligen är.

Storebror var allmänt avhängd men vi andra knäckte fort första flaskan/burken för att få en bra start på dagen. Alla satt i varsitt hörn i husvagnen men det var ändå i hälsingland trångt, men det är väl det som är det mysiga med husvagn? Planen var att spela minigolf men eftersom den avhängda gnällde om att denne skulle vomitera om han rörde sig så kom vi inte iväg förräns på eftermiddagen.


Fulast fötter vinner!

 

Minigolf-tävlning! Jag var laddad till hundra och omgiven av vinnarskallar som ville bryta av klubbor, slå nån på käften och svor vid varje miss. Vi körde utan handikapp och jag förlorade med sisådär trettio slag, ha ha!

Väl hemma var det chill. Nån letade schampo som var kvarglömt hemma, nån tog en powernap (fortfarande avhängd?), nån tog sig en återställare och nån såg att vi fått nya grannar samt att solen äntligen visade sig. Upptäckte att campingen bestod av pensionärer, tjockisar med hund och barnfamiljer. Alla hade foppa-äckliga-tofflor vars färg matchade tröjan. Vidrigt. Iallafall så var det Räkfrossa som stod på kvällens agenda.


Hungrigast var jag.


Lång kö till räkfrossan, säkert flera hundra människor. Tur brorsans äkta hälft listigt nog bokat bord. Vi kvinnor delade på en vinkaraff medans männen tog varsin ölsejdel. Räkorna var goda men jag satt mest och kallsvettades när jag skulle knäcka nacken på dom. Brrr, räkor är fan inte snygga. Sen luktar händerna friskrens i flera timmar efteråt.
Efter maten ville alla kräkas i servetten av mätthet och brorsans fru bestämde sig för att gå till husvagnen för att kvarta, vi andra satt kvar och socialiserade oss med lokalfolket och tog oss lite alkohol. Efter diskussioner om Kroatien, Egyptien, höjdskräck, bergstoppar och diverse gick vi hemåt för att se om våra nya grannar var sugna på att festa.

Vackert så det förslår!

 

Grannarna visade sig vara från ön Gotland och staden Sundsvall, vi uppvaktade dom med en vacker sång som vi rehearsade på innan, sen vart det fräckisar, gotlandsvisor, finska frasor och en och annan full måne. Kvällen avslutades i husvagnen med stureplansdrinkar, öl och vin. Jag gick en nattpromenad för att bränna bort den sista räkan.

Nej nu är jag less, to be continued eller nåt.