Vill du bryta tystnaden?

Känner du att du har svårt att starta ett bra samtalsämne med dina kollegor på jobbet? Inser du att dom är alldeles för korkade för att diskutera riksdagsvalet eller om oron i mellanöstern? Då har jag några fräscha samtalsämnen som du kan droppa när tystnaden blir för outhärdlig.

Samtalsämne nr 1 "Vars bor humlorna när dom inte är på blommorna?"
Det finns getingbon men vi har aldrig hört talas om "humlebon", vars bor dom där fettona egentligen? Det måste ju finnas något slags humlekollektiv någonstans…

Samtalsämne nr 2 "Hur gör kvinnor med burka när dom ska ta ID-kort?"

Tar dom av sig burkan i ett avskilt rum varje gång dom ska identifiera sig? För jag antar att dom inte får ha burkan på själva kortet. Eller har dom burkan på? "Titta här, ser du inte att det är mina bruna ögon?"

Samtalsämne nr 3 (okej tillbaka till humlorna!)  "Hur länge lever en humla?"
Den här frågan ställde jag till en killbekant och han trodde att dom bara levde en säsong, men dör dom sen? Isånnafall hade vi sett en jävla massa döda humlor på hösten. Och vars tar dom vägen på vintern? Jävla bastarder till knepiga djur.

Samtalsämne nr 4 "Hur äter du din ballerina?"
Locket av för att äta chokladen först, eller äter du upp locket först och biter runt chokladen, eller tar du locket av drar av chokladen med eller hur äter du din ballerina?

Okej, egentligen är det här sånt som jag brukar sitta och fundera över, men ni kan få använda dom i fikarummet, för så generös är jag.

Ska en fortsättning följa?