Greven av Monte Cristo – den animerade versionen

Ramlade över en artikel om The Count of Monte Cristo på ett animeforum och var såklart tvungen att ta mig en titt på vad det hade att erbjuda. Den animerade versionen’s titel var : "The Count of Monte Cristo – Gankutsuou" eller bara kort "Gankutsuou". Första avsnittet gav en positiv överaskning, animeringsstilen påminner den som sett Mononoke, men bara en aning. Det tar ett tag för ögonen att vänja sig vid stilen men sen njuter man – iallafall jag – Handlingen är lånad från Alexandre Dumas roman från 1845 men med en fräsch tvist. Den som inte har läst eller sett filmerna om Greven av Monte Cristo kommer här en kort beskrivning : 

Edmond Dantés blir oskyldigt anklagad genom en sammansvärjning och fängslas i Chateau If i drygt tjugo år. Den som satte dit honom var bl.a en av hans bästa vänner som var dödligt förälskad i Edmond’s fästmö Mercedes. Men Edmond Dantés lyckas fly från fängelset If, och kommer över en stor summa pengar och byter identitet till Greven av Monte Cristo. Det han lever för nu är att hämnas på alla dom som förrått honom…

Den animerade versionen har gjort om storyn, nu utspelar den sig i framtiden på 5000-talet. I Huvudrollen har vi Albert, sonem till en högt uppsatt general. Albert försöker fly ifrån sitt tråkiga överklassliv och bestämmer sig för att göra en resa med sin bästa vän Franz – även han av adlig börd. På resans gång träffar han den mycket rika adelsmannen – som går vid namnet – "Greven av Monte Cristo" och blir våldsamt faschinerad av Greven. Efter att Greven räddat livet på honom bjuder Albert in han till societslivet i hemstaden Paris. Men det Albert inte vet är att Greven en gång i tiden blivit oskyldigt anklagad av Albert’s far och fick sin fästmö stulen av honom och att deras möte kanske inte var så slumpmässigt som han trott.

Det var den här scenen ur avsnitt två med sin fantastiska soundtrack av kompositören Kasamatsu Kouji som fick mig att vilja se mer mer mer! Jag varken sov eller åt när jag plöjde igenom alla tjugofyra avsnitt som fanns av Gankutsuou. Den är ett riktigt mästerverk. Betyg: elva av tio vodkaflaskor!


(Lite tjuvtittar ur serien)

Etiketter: , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Frugan

    Så den är bra alltså? Kollade upp den för något år sedan, men fastnade inte riktigt… kanske borde plöja igenom den då?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.