Skillnaden på manga & anime

Jag måste bara tillägga till det jag skrev om att folk refererar anime med "tecknat i stil med Sailor Moon" (som faktiskt är en barnserie) vill jag ta upp en annan sak som stört mig. Till yngre personer har jag när vi diskuterat anime också ställt frågan "har du tittat/tittar du på anime?"

"nä, jag är inte den typen"

Vilken typ? Den korkade eller? Personen ifråga har inte ens sett på nån serie? Öhm. Ska man döma ut alla serier i hela världen för att man sett nåt avsnitt av typ, Pokemon och Sailor Moon (som båda två är barnserier)?
Det är ju v-e-r-k-l-i-g-e-n logiskt. Kanske också ska säga sådär, "Nä jag såg Masjävlar och har kommit fram till att verkliga filmer inte är något för mig". Herregud, tecknat är verkligen inget synonym för barnvänligt. Såg en 18+ serie senast igår som gav mig mardrömmar. Anime är en konstform! Occh precis som det finns genres och åldersgränsar inom "vanliga" filmer så finns det likaså inom anime. Capisce?

Sen en annan sak när jag ändå är i gasen. Har märkt att medelsvenssons säger "jaha, tittar du på sånt där manga eller?" Så här kommer en snabb pekpinne:

Manga = Böcker, serietidningar
Anime = Filmer, Tv

blogg.vk.se/Minnalainen/2010/08/11/alla-haller-med-dig-om-du-har-en-machete-182793