MS Paint vs MS Paint

Det har kommit till min kännedom att det finns en annan variant på MS Paint, en uppgradering kan man kalla det, till windows 7. Det heter fortfarande konstigt nog MS Paint vilket gör mig lite irriterad/förvirrad för det är verkligen inte samma program som "mitt" MS Paint. Kunde dom inte hitta på nåt snitsigare namn, typ Ultra MS Paint, MS Paint SuperDuper eller nåt?
Jag började misstänka nåt när jag var inne på en tjejs blogg och såg att hon hade en bild som hon beskrev att hon "ritat på paint". Men jag som sitter och ritar med Paint såg ganska snabbt att det inte var "mitt paint" eftersom hon använde verktyg/pennor till sin bild som inte finns i programmet. Jag skrev en rad till henne och frågade om det verkligen var Paint hon använde och hon"*fniss* jo det är det". Okej, förvirringen var total från min sida. Tills min vännina förklarade att Windows 7 har ett annat Paint. Här nedan ser ni en skärmdump på programmet.

Flashigt. Massor med nya funktioner och finesser som inte det gamla hederliga MS Paint har. Kul. Men kunde inte skaparna använda tarmarna i skallen och hitta på ett nytt namn? Bara för att förtydliga så har jag inte Windows 7 eller den här varianten, utan jag sitter fortfarande med gamla hederliga MS Paint. Här nedan ser ni hur "mitt" program ser ut.Enkelt utan några avancerade verktyg. Precis som jag vill ha det.

Om jag fick lägga till en funktion så skulle jag vilja ha rotations-verktyget. Det hade varit awesome.
 

 

 

Etiketter: , , , , , , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.