Ett gult monstrum från Dualit

Kalla mig barnslig och löjlig eller varför inte besatt? Ja jag vill verkligen äga en gul brödrost. Enda sen jag växte upp från tanken att äga en Hello Kitty brödrost (vilket var ett bra tag sen) så har den gula brödrosten bott i mina tankar. Impulsen att genomsöka hela Sverige och internet på den gula brödrosten har varit lite slumrande på senaste tiden.   
Men så ramlade jag över en bild från en heminredningstidning och satte en bit skorpa i halsen. Där var den! Min gula brödrost!


Helt fucking perfekt!

Visserligen hittade jag hemsidan som ägarna till brödrosten hade angivit som inköpsställe men icket att hemsidan hade nån gul brödrost till mig. Bara dyra kaffekoppar för femhundra kronor styck. Så jag tjurade ett slag och sen återgick jag till min vän google.

Men googlar man lite lätt efter gula brödrostar/yellow toaster så får man nästan uteslutande upp Dualits äckliga ljusgula brödrost som ser ut att ha landat från yttre rymden. Inte nog med att den är äckligt ljusgul och ser ut som kattsand så kostar den rysligt mycket för att bara vara en maskin som rostar bröd. Fyratusenetthundranittionio riksdaler!? För en maskin som kan rosta 65 skivor i timmen och har en funktion som gör att brödet inte "hoppar upp"? Jag vet inte hur resterande svensson känner med bröd som hoppar upp från brödrosten men jag tycker det är "charmen" med brödrosten. Att man får brödskivor som hoppar upp. Jag hade velat ha en brödrost där skivan hoppar ur brödrosten och på bordsskivan, då hade man kunnat stå beredd med en assiett som fångade upp brödskivan. Iallafall. Beskåda "underverket" som håller kvar brödet i maskinen.

Monstrum!

Ful och dyr. Kan det bli värre? Nej huvva, jakten på den perfekta brödrosten går vidare.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

8 kommentarer

  1. Neko

    Det där är en vintagebrödrost. Vi hade en sådan där fast röd förut – köpt på loppis så klart. Den hade ingen pop-up funktion utan man fick passa sitt bröd själv. Jag äskade den! ^_____^ hoppas du hittar en gul!

  2. Annette

    Men HALLÅ där, nu känns det ungefär som om någon hade sagt att min katt är fulast i världshistorien…*snyft* 🙁 Jag önskade mig Dualit-brödrosten passionerat i flera år, och nu har jag en, MEN… (här kommer det:) den är helt KASS på att rosta bröd!!! Sambon säger: ”Typiskt dig, du bara MÅSTE köpa den bulkigaste, dyraste brödrosten du kan hitta, vore det inte bra om den kunde rosta bröd också?” Icke desto mindre älskar jag den. Vi har alla våra preferenser…:) Nåväl, skivorna stannar i rosten för att de skall hållas varma. Och tänk inte kattsand, tänk vaniljglass. På femtiotalet var det antagligen standardfärgen på köksmaskiner. Min mormors hushållsassistent hade den färgen, så jag har nog bra associationer där.
    Tack för en läsvärd blogg!
    //A

  3. Miss Minnalainen

    Svar till Annette (2012-02-07 12:26)
    Hahaha, ja jag håller med din sambo! Så går det när man köper den bulkigaste brödrosten som ser ut som ett skepp från yttre rymden. Men vad trist att den inte rostar bröd med tanke på vad prislappen ligger på…

    Tack för kommentaren!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.