Set set hut!

Jag försöker fotografera min lägenhet men det går inget bra. Det blir mörkt #!@% fort och jag hatar att använda blixt då bilderna ser ut som kattskit då man inte har något program för att fixa bilderna. Tänder man taklampan får man istället lampreflektioner i allt som kan blänka. Nä nu skiter jag i det här och ser när Kyoshin Poseidon möter Deimon Devil Bats.

Etiketter: , , , , , , , , ,

5 kommentarer

  1. Uffe N

    Det där med blänk i prylar kan du (för det mesta) fixa med ett polarisationsfilter. Det är dock, tyvärr, inget man gör i Gimp eller Photoshop, utan en ”glasbit” man måste sätta på kameran när man tar bilderna. Filtret dämpar reflektionerna från de flesta ytor, i den grad du vill.

    Och det där med att det blir mörkt fort löser man med en extern blixt. Helst skall den gå att vinkla uppåt och vrida runt, så du kan rikta blixtljuset åt ett vettigare håll än rakt fram. Går blixten inte att vinkla/vrida så får man börja leka med vitt papper och tejp…

  2. Uffe N

    Vad använder du för kamera nu, om den inte är ”bra”? Att den är röd, som du skriver på ”Welcome to junkroom” säger inte så mycket…

    Och det heta tipset om du skall få till bra bilder är att använda råformatet i kameran (om den har det…). Då är det nämligen väldigt mycket enklare att fixa till framför allt färgerna när du bearbetar bilderna i datorn.

  3. Minna Toivanen

    Svar till Uffe N (2010-11-05 00:23)
    Jag har lånat en Olympus T-100 av min mamma, jag har inte lyckats lära känna den på den lilla tid jag haft den. Jag betvivlar att den kan ha raw-format, den är väldigt simpel.

  4. Uffe N

    Hmmm… T-100 verkar vara en sån där förhatlig kompaktkamera, med på tok för många pixlar med tanke på att sensorn är stor som en lillfingernagel. Den lär sakna möjligheten att använda råformat för att lagra bilderna. Synd. Men om du i framtiden får låna en ”bra” kamera som kan hantera råformatet så kan du sätta ett polarisationsfilter på den och slippa många reflexer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.