Hjälp det växer hår i ansiktet

Handen på blindtarmen kvinns och gubbs. Jag trodde jag hade nån slags koll på mina mustascher och skägg. Men efter att ha läst lite grann på wikipedia och en och annan skäggblogg så har jag insett att, shit hur många olika sorter finns det därute egentligen?

Cykelstyre, moppe-musch, hästsko, pröjsare, snorbombs*, tangorabatt, soulpatch, goatee och så vidare.

Som jag har fattat det så är skillnaden mellan skägg och mustasch att mustaschen är lokaliserad på överläppen och skägg är något som växer på haka, hals och kinderna. Men man kan ha kombinerad mustasch och skägg. Skillnad tycker jag.

Att enbart ha mustasch är och kommer att förbli en gåta för mig varför män odlar. Okej visst. På äldre herrar kan det se charmigt och klädsamt ut. Men på yngre män ser det, eh. Bissart ut. Tyvärr.

En helt ensam mustasch har jag försökt googla fram nånting sexig av, men utan framgång. Bilder på Stalin, Günther, Saddam och Tomas Levin gör mig ännu mera övertygad av att mustasch inte är sexigt.

 



(längst upp från vänster : Tomas Levin, Günther, Saddam Husein & Stalin)
 

 


Tangorabatten däremot var den mustasch-sort som jag tyckte såg mest okej ut. Kanske beror det på att den är tillräckligt gles för att inte vara en "riktig" mustasch, men tillräckligt tjock för att inte vara en ful moppe-musch. Errol Flynn var en riktigt stilig karl på 40-talet må jag säga. Och med det har jag talat ur skägget för denna gång.

* = snorbombs kan väl vara det roligaste namnet på en mustasch! Snorbombs kan alternativt heta tandborstmustaschen eller det som den är allra mest känd under : "Hitlermustaschen"!