Mina 3 senaste mascaror

För att avskräcka eller inspirera tänkte jag köra en mini-rescension om mina tre senaste mascaror. Dom tre mascarorna jag tänkt skriva om är:
1. Fiberwig 2. Volume Million Lashes och 3. Lash Stiletto Volume.

Den senaste mascaran jag köpt och provat är från det japanska märket Imju och heter Fibwerwig. Hemma i Japan är den här mascaran omåttligt populär och jag har hört en hel del positiva saker om den bland mina väninnor så jag slog till.

Jag är inte helt överväldigad över resultatet när jag applicerar mascaran, för det första är det otroligt trixigt hur man ska snurra borsten och måla ögonfransarna. Det finns inga "instruktioner" så jag chansar ordentligt när jag målar med Fibwerwig. Eftersom jag inte vet vilken teknik jag ska använda mig av så får jag inte heller till "lösögonfranseffekten" utan det ser ut som ihopklumpade spindelben. Jag får även en hackig längd på ögonfransarna, vissa blir långa och andra blir korta. Sen är den dryg att tvätta bort, trots att jag använder sminkborttagning.

Fiberwig kostar 220:- och jag hade väntat mig en mer slående effekt med tanke på priset men resultatet, arbetet att applicera och hur svår den är att tvätta bort så får den 2 1/2 av 5 i betyg.


Fiberwig’s borste

 

 

Alla har väl nån gång varit med om att man har bråttom iväg på morgonen och man är fast framför spegeln med en mascara som kräver tid och precision för att ögonfransarna inte ska förvandlas till klumpiga spindelben (och så blir man tvungen att separera dom för hand med en pincett). Har man Volume Million Lashes från L’Oreal så slipper man det problemet. Borsten gör att den är otroligt lätt att applicera och man får flirtsnygga och 3 gånger så långa ögonfransar som är perfekt separerade. Personligen vill jag att det ska synas att man har mascara och köper därmed den x-tra svarta – vilket den lever upp namnet för. Volume Million Lashes vann även Cosmopolitan Beauty Award 2011’s kategori ögon så jag är nog inte ensam om att vara nöjd med den här mascaran och ger den utan tvekan en stark 5:a i betyg.

Mascaran ligger under 170:- prisklassen. 

 


Volume Million Lashes borste
(mascaran är gammal så därför kan bilden vara missvisande hur borsten egentligen ser ut)
 

 

Den här mascaran är ett av dom värsta köpen jag nånsin gjort. Det hela började med att min favoritmascara var slutsåld och jag bestämde mig för att "testa något nytt". Jag hade inte sett den i nåt reklamsammanhang eller hört nånting om den så det var ett riktigt våghalsat köp. Lash Stiletto Volume införskaffades på Åhlens i Umeå och när jag provade den hemma i Robertsfors dagen därpå fick jag en riktig överaskning. När jag skruvade upp mascaran så la jag märkte till hur borsten såg ut.
För det första såg borsskaftet böjt ut och sen såg själva "piggarna" ut som om någon tuggat på dom! Jag tyckte det såg otroligt märkligt ut så jag provade att måla med mascaran men resultatet såg ut som kattskit så det var bara att tvätta av sig allt. 

Jag gick tillbaka till Åhléns och visade upp borsten och efter mycket om och men (mest dålig service från grinig personal så fick jag byta mascaran mot en ny. Men döm min förvåning när den "nya" också såg ut som om en hund tuggat på borsten! Jag vet inte om det är fabrikatfel eller om det beror på att mascaran ligger under en stark lampa som gör att den…blir så men den är inte värd sina 180-nånting kronor. Jag har bara använt den två gånger och kan säkert säga : aldrig mer igen!

Lash Stiletto Volume är så dålig att den inte får nåt betyg.

 

 Lash Stiletto Volume’s borste
(jag inkluderar en bild till så att man ser själva "böjningen")

Mascaran är i princip aldrig använd och jämför man "piggarna" på borsten med Volume Million Lashes så kan man nog föreställa sig vilket resultat man får om man använder den här mascaran.