Adjö Spotify, hallå Grooveshark!

Inte nog med att maj månad inledde med minusgrader och snöoväder här hemma i västra norrland, utan det är även nu som Spotify inför sina begränsningar för gratisanvändarna.  Ett sätt som dom tror ska "locka fler betalande medlemmar". Dessa nya förändringar innebär bl.a att man bara kommer att kunna lyssna tio timmar per månad, eller cirka tvåhundra låtar. Man kommer även inte kunna spela samma låt hur många gånger som helst utan max fem gånger, sen får man börja betala för musiken.

Tio timmar musik är väl det man snittar på per dag så jag som varit gratisanvändare för Spotify kan då säga att jag inte nöjer mig med den mängden musik. Men ska jag vara ärlig så är jag inte alls förvånad över att Spotify börjat med dessa "begränsningar", det här såg man komma redan i ett tidigt skede. När dom ökade på reklamen efter att alla blivit beroende utav tjänsten eller när dom tog bort att man kunde köpa ett dygn utan reklam så förstod man att nästa steg skulle bli något sånt här.

Iallafall så betyder dessa begränsningar att man antingen får finna sig i att bara lyssna på tio timmars musik per månad eller skaffa ett spotify premium-konto. Jag kommer inte att skaffa ett betalkonto utan tackar spotify för den här tiden och välkomnar istället Grooveshark i mitt musikliv.

Grooveshark är ett substitut för Spotify. Fördelen med Grooveshark är att utbudet är enormt, tjänsten är gratis om man accepterar att det visas en annons i programfönstret (inget man störs av om man sitter och lyssnar på musik dvs). Programmet körs via ens webbläsare så till skillnad från Spotify så behöver man inte dra ner något program. Musiken som finns tillgänglig är musik som användarna har lagt upp så det kan nog förekomma att det finns ofullständiga album, men däremot så ser jag fram emot att se om Grooveshark har japansk musik eller soundtrack från olika filmer, tv-spel och serier, något jag uppskattar att lyssna på men som Spotify hade enormt snålt med.

Mer info om Grooveshark kan du läsa om här.