Norrmejerier-stipendiet 2011

Sedan 1988 har Norrmejerier delat ut stipendier till eldsjälar i Norrbotten, Västerbotten och från och med 2011 inkluderas även Västernorrlands län.

Efter en titt på de nominerade har jag bestämt mig för att lägga min röst på Akrem Abdu, jag tycker motiveringen visar tydligt varför jag la min röst på honom. Nyckelorden är socialt ansvarstagande, återvinning, miljövänligt och ensamkommande flyktingbarn. 

"Att ge är att få. Med det mottot visar ekonomistudenten och svenska mästaren i socialt entreprenörskap Akrem Abdu oss norrlänningar att det med små medel går att kombinera ekonomi och socialt ansvarstagande. Han har startat en bokhandel för begagnade böcker på Umeå Universitet, något som sparar både miljön och studenternas pengar. Han är också en god förebild och representant för Norrland genom sitt engagemang för ensamkommande flyktingbarn – han vill ge dem ett lika varmt och hjärtligt mottagande som han och hans familj fick när de själva anlände som flyktingar."

Tycker du också at Akrem Abdu förtjänar Norrmejerier-stipendiet 2011 så klicka på knappen!

Akrem Abdu

 

Mer information om Norrmejerier-stipendiet hittar ni här.

De nominerade i västerbotten hittar ni här.

 

Kuriosa:  förra årets vinnare av  Norrmejerier-stipendiet i västerbotten var visst bloggerskan Underbaraclara. Så till nästa år så ska jag skaffa en systemkamera och mera fritid så kanske det är jag själv som vinner 25 000:-, för pengarna ska jag skaffa nya tänder och ett stort lager med kalciumtabletter eftersom jag inte dricker mjölk.

Etiketter: , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Miss Minnalainen

    Svar till Lisbet Olofsson (2011-05-05 16:49)
    Först måste du göra en grupp, och då kan du välja om det ska vara ett företag eller en privatperson sen ska informationen om hur man lägger in knappen finnas på sidan. Källkod och så vidare. Jag vet inte om det funkar om du har din vanliga facebookanvändare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.