#%!@

Vad är poängen med att ha externa hårddiskar som rymmer nästan tusen gigabyte när allt ändå försvinner om skiten kollapsar?

 

Etiketter: , , , , , ,

8 kommentarer

  1. Anders

    Jo, det är bättre att ha skiten på två ställen och inte bara ett ställe för om skiten försvinner på det ena stället så har man iallafall skiten kvar på det andra stället så att man inte står där helt skitlös och skitförbannad för att det sket sig 😉 PS: Tips, bränn ner det du är mest rädd om på DVD-skivor och lägg dem på ett skyddat ställe. Ju enklare teknik desto mindre risk att det krånglar. Skitjobbig metod dock… Puh…

  2. Uffe N

    Det finns bara två saker man behöver veta om hårddiskar: de är digitala i betydelsen att de är antingen tomma eller fulla. De andra man behöver veta om hårddiskar är att de hårddiskar man använder inte har pajat. Än. För alla hårddiskar går sönder, förr eller senare, det är bara frågan om när och hur mycket man förlorar när de lägger av.

  3. Miss Minnalainen

    Svar till Anders (2011-05-07 07:03)
    Jag brukade alltid bränna ut skitskivor så att min skit alltid fanns sparad ifall skiten sket sig, men desvärre är min dator helt skivlös så jag kan inte bränna ett skit om jag inte köper en extern cd-brännare. Och det har jag såklart inte hunnit köpa. #%!@ skit också.

  4. Miss Minnalainen

    Svar till Uffe N (2011-05-07 10:45)
    Jag har ända sen jag bevittnade när min storebror förlorade sin externa hårddisk alltid varit livrädd för att min egna ska paja….vilket jag inte är helt säker på att den gjort. Skiten lyser och lever om när jag kopplar in strömmen men den vägrar koppla upp sig till min dator Ôo det känns som om min hårddisk håller mina sparade filer gisslan!

  5. Anders

    Om det är så att du tror att själva hårddisken inuti den externa hårddisken är hel så kan du skruva ut den från höljet och sätta den i ett annat hölje som tar samma hårddiskstorlek. Innan du börjar skruva, testa först att ansluta den externa hårddisken till en annan dator ifall det är din dator som av ngn anledning inte vill kännas vid den externa hårddisken (om du nu redan inte testat detta).

  6. Miss Minnalainen

    Svar till Anders (2011-05-08 07:42)
    Hej jag har testat med två olika datorer och t.o.m olika kablar (för jag har haft problem tidigare med glapp i kabel), vars kan man skaffa höljen till externa hårddiskar?

  7. Uffe N

    Om du inte hittar ett hölje till hårddisken kan du montera in den i en stationär dator (lånas med fördel av en kompis) och se om du kommer åt filerna på den. Glöm bara inte att koppla om den till master eller slav beroende på vad som är aktuellt.

  8. Uffe N

    PS: om du blir helt desperat att komma åt sakerna på HD:n finns det en sak du kan prova med, när allt annat visat sig inte funka: stoppa in HD:n i ugnen, i 60-70C, och låt den ligga där i 20-40 minuter, så den blir genomvarm. Stoppa sedan snabbt in den i höljet, och testa snabbt som den att komma åt filerna.

    (En förklaring till ovanstående misshandel: det kan hända att oljan som smörjer disken har blivit stel, och att motorn då inte orkar driva upp disken i rätt varvtal, varvid du inte kan komma åt dina filer. Genom att värma upp oljan blir den mindre trögflytande, och disken kanske kommer upp i rätt varvtal, och går att läsa. Men det är något du skall försöka med först när allt annat visat sig inte funka.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.