Game of thrones, spelet där du antingen vinner eller dör

Minnalainen rescenserar:

 Kung Robert Baratheon befriade en gång i tiden de sju konungarikena från den galne draklorden Aerys Targaryen och besteg sedan järntronen. Men han har fiender både i Norden och i Södern. Hans närmaste rådgivare har dött under mystiska omständigheter och till och med hans egen drottning smider i hemlighet onda planer för att överta tronen. Kung Robert ber hans gamla vän Eddard, Lord Stark över kungariket Winterfell, att bli hans nästa rådgivare. Men hans största bekymmer är  på andra sidan det smala havet där den mördade draklordens två barn lever i exil. De har fått en fristad hos hövdingen över den fruktade klanen Dothrakien och med hjälp av hövdingen och hans fyrtiotusen krigare så smids planer att en ättling av drakens blod ska sitta på järntronen.

*

Tv-serien Game of Thrones är baserad på Geroge R.R Martin’s bästsäljare Sagan om is och eld och första säsongen med sina tio avsnitt, en timma långt vardera, har sammanlagt kostat mer än 312 miljoner kronor och beräknas vara den dyraste tv-serien som någonsin har spelats in.
Rollistan är späckad med stora namn med bland annat Sean Bean (Sagan om ringen), Lena Headey (300) och Jack Gleeson (Batman Begins).

En av inspelningsplatserna är på nordirland och jag måste säga att miljön verkligen känns hämtad från en saga med sin vackra natur och fantastiska skogar. 

Låt er dock inte luras av de mytologiska kungarikena och miljöerna. Game of Thrones lutar mer åt politik och krig än åt trollkarlar och magi, så för er som inte är så förtjusta i fantasy-genren så kan ni ändå njuta av serien.


Scener ur säsong 1

Intriger, sex, förräderi, incest, blod, politiska maktkamper är bara en bråkdel vad man får se i HBO’s episka serie Game of Thrones, där sju familjer spelar spelet om vem som ska härska och sitta på järntronen. Antingen så vinner man eller så dör man, och du segrar bara om du äger det vassaste stålet och äger det hårdaste hjärtat.

Första säsongen var verkligen något extra och säsongsavslutet gjorde en verkligen galen. Galen över att behöva veta att man måste vänta tills nästa år innan man får se nästa säsong!

Betyg: 9 1/2 vodkaflaskor av 10.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

10 kommentarer

  1. Lobster

    Las bockerna! Awesome! Nasta sasong verkar kunna bli annu battre! Dom spelar in har i Belfast bland annat i en ful brun hangar. 😛

  2. Miss Minnalainen

    Svar till Lobster (2011-07-06 23:55)
    ÅH, jag blir alldeles grön av avundsjuka när jag läser att du befinner dig i nordirland, jag vill också!

    Böckerna måste jag absolut läsa nu när jag sett serien, men jag är osäker på om jag vill ”spoila” serien genom att läsa i förväg (men samtidigt vill jag ju veta vad som händer)

  3. Lobster

    Jag var ocksa lite osaker pa om jag ville borja lasa, men nar man borjar sa kan man inte sluta! Mer detaljerat och intressant, ar upplagt som kapitel av de olika karaktarernas liv sa Sansa har en liten bit, sen Arya, sen Tyrion osv osv. Sen sa kanske man glommer bort en hel del innan nasta sasongen borjar, har hort att det kommer ta ett tag! :'(

    Och det regnar massa har, stanna hemma, dar har ni iallafall massa natur och stabilt vader 😀 haha! Och Gorbys. Och kebabrullar. Och sockerdricka… mmm…och ALG! ALGKOTT! Nomnom. Marks det att jag ska hem pa semester nasta vecka?? 😛 😀

  4. Miss Minnalainen

    Svar till Lobster (2011-07-07 00:06)
    HAHA Är Gorbys och kebab det du saknar från sverige? ;D

    Ah, men nu lockar du mig bara ännu mera att läsa böckerna och som du säger så lär det dröja tills nästa vår innan nån ny säsong kommer *finska svordomar*

    Men du, älgkött? Då måste du vara från norrland va? Får man fråga vad du gör ända bort i Irland?

  5. Lobster

    Gorby’s och kebabrullar bland andra saker… som julmust och bearnaise sas. Folk forstar inte hela iden med bea pa kott har borta! Argh! Massa saker faktiskt!

    Jo jag ar fran Lycksele (uppvaxt i Vormsele 😮 ) men stack ivag till Skottland 2004 och sen motte jag en Belfast-pojk i 2007. The rest is history som man sager. 😀 Far till Skottland sager jag, stallet ar nalta snyggt!

  6. Miss Minnalainen

    Svar till Lobster (2011-07-07 00:22)
    Jag menar, om Skottland kunde producera fram en sånt sexigt köttstycke som Gordon Ramsay så borde det krylla av läckerbitar där! Men Skottland, äre inte där dom käkar fårskallar? ^__^;

    Haha underbart, din lista blir bara bättre och bättre, ditt ”smörgåsbord” kommer se helt legendariskt ut när du kommer hem till Lycksele!

  7. Lobster

    Nejda, dom ater bara farmage med massa inalvor instoppade…Moahaahaa! Haggis ar faktiskt som en torrare version av polsa med en liten kick! Fast jag drar en grans vid friterad choklad, eurgh! Som Mars-bars! 0_o
    Oh nja, killarna dar saknar ofta lite stil och luktar lite skumt men deras accent ar nog for att glomma sana saker!

    Just ja, glomde bort att jag onskade smorgastarta av farmor ocksa! 🙂 Faktiskt.

  8. Miss Minnalainen

    Svar till Lobster (2011-07-07 00:33)
    Måste nog hålla med om att friterad choklad inte lät så värst aptitligt X_x

    Bläsch, fårmage och torr pölsa, skottar och svenskar med sina obskyra maträtter! Haha

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.